Szintet lép a PC Mark 8 tesztprogram

Az elmúlt év októberében debütált a PC Mark 8 nevű tesztprogram, mely újszerű tesztelési metodikájának köszönhetően rendkívül sikeresnek tekinthető. A Futuremark jó koncepció felé indult, amikor a rendszert a valós körülmények szimulálására építették fel, így minden korábbinál pontosabb képet fest le az adott konfiguráció teljesítményéről.

Az új ösvény a vállalat szerint abszolút jó iránynak értékeli, de még csak az út elején járnak. Éppen ezért elkészítették a PC Mark 8 v2.0-s verzióját, mely a szimuláción alapuló tesztelési metodikán nem változtat, viszont az új képszerkesztésre vonatkozó tesztekre a valós programok által is használt ImageMagick könyvtárakat veti be, hogy még pontosabbak legyenek a mérések. Mindemellett a videobeszélgetésre kihegyezett tesztek frissített arcdetektáló rutint kaptak, mely alapvető optimalizálásokat vet be, illetve a fejlesztők áttértek az újabb OpenCV 2.4.7 használatára.

A fentiek mellett a Work nevű tesztsor mostantól táblázatkezelésre is tartalmaz tesztet, melynek az alapját a valós, LibreOffice Calc program adja, ami szintén a pontos és valósággal megegyező eredményt célozza meg. Lényeges változás még, hogy a videoszerkesztésre kihegyezett teszt nem Full HD-s, hanem 4K-s forrásfájlt használ, ezzel reagálva a piac felbontás növelését célzó irányaira.

A Futuremark figyelmeztetett, hogy az új v2.0-s PC Mark 8 eredményei nem hasonlíthatók össze az előző verzióval, mivel számos ponton történt optimalizálás. Viszont, hogy az átállás problémamentes legyen a cég beépített egy alapvető kompatibilitási módot. Ezt aktiválva a felhasználó a korábbi verzióval összevethető eredményeket kap az új programban is. Gyakorlatilag a teszt a korábbi kóddal fut le.

A PCMark 8 alapverziója letölthető a Steamről, vagy az alábbi oldal alján található linkekről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés