Hirdetés

Sokáig marad a Cascade Lake-X generáció az Intel HEDT kínálatában

A friss útiterv szerint még 2021-ben is ezt a terméket kínálná a vállalat az érintett piacra.

Az Intel októberben mutatta be az új, HEDT-piacot célzó platformját, amelynek Cascade Lake-X kódnevű processzorai meglehetősen barátságos árazással érkeztek, mármint ahhoz képest, amit korábban itt megszokott a piac.

Hirdetés

Ebben persze vezető szerepe volt annak is, hogy a Cascade Lake-X nem tudja felvenni a versenyt az AMD harmadik generációs Ryzen Threadrippereivel, így az Intel szimplán a konkurens megoldások ára alá pozicionálta a termékskáláját.

Ami viszont fura, hogy a gyártóknak leadott friss útitervben nem szerepel semmi a Cascade Lake-X után. Ez a fejlesztés egészen a 2021-es esztendő közepéig velünk lesz, vagy akár tovább. Erről nem igazán tudni pontosabb részleteket, mivel csak eddig van jelezve a termékre vonatkozó terv.

Úgy tudjuk, hogy a Cascade Lake-X-et a szerverpiacra érkező Ice Lake-SP egyik lapkaverziója fogja váltani, de ez nem szerepel még az útitervben, vagy azért mert erről még nincs végleges döntés, vagy pusztán a 2021-es esztendő második felére van időzítve a start.

A Ice Lake-SP-t egyébként a következő év végén érkezhet, tehát technikailag a hardver elkészül 2021-re, vagyis a HEDT-piacon való bevetés leginkább attól függ, hogy mennyire tudják kiszolgálni a szerverpiaci igényeket. Utóbbi egyértelműen prioritás, tehát ha választani kell, akkor a HEDT szegmens áldozza majd be az Intel. Ebben az esetben szimpla Cascade Lake-X frissítés jöhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés