Megszünteti a Kaby Lake-X CPU-k támogatását az Intel

Az új, Cascade Lake-X CPU-kat támogató mikrokód, leszámol két korábbi modellel.

Hirdetés

Az Intel a hónap elején jelentette be az új, Cascade Lake-X kódnevű lapkára épülő processzorflottáját, amely a Skylake-X-et váltja a HEDT-piacon. Ezekhez megfelelők lesznek a régebbi X299-es alaplapok, csupán a BIOS frissítésére lesz szükség. Az Intel lényegében kiszállította az alaplapgyártóknak a szükséges mikrokódot, amelyben a kompatibilitásra tett ígéretük teljesük is, a többi pedig már a partnereken múlik.

Egy dolgot azonban mindenképpen érdemes tisztázni. Az új mikrokód megszünteti a Kaby Lake-X CPU-k támogatását. Ezek gyártását az Intel régebben leállította, tehát tulajdonképpen már nem is érhetők el, illetve általánosan nem számítottak túl kedvező választásnak a vásárlók részéről, ezért lettek kivezetve. Ha azonban valaki Core i5-7640X vagy i7-7740X jelölésű CPU-val használ X299-es alaplapot, nem szabad az új mikrokódra áttérnie, ugyanis nem fog bebootolni a rendszer. A BIOS frissítésére egyébként több alaplap engedélyt ad, ugyanis elképzelhető, hogy az említett processzorokról Cascade Lake-X-re váltanak az érintettek. Ez önmagában nem probléma, az új mikrokód alkalmazása után rögtön processzort kell cserélni, és menni fog a már frissített rendszer.

A figyelmeztetés tehát pusztán arra vonatkozik, hogy a Kaby Lake-X CPU-k cseréje nélkül el kell kerülni az új mikrokóddal rendelkező BIOS-okat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés