Láthatóvá teszi a fejlesztőknek a Smart Access Memory működését az AMD

Eddig egyetlen fejlesztőeszköz sem mutatta, hogy pontosan mi történik a motorháztató alatt, de mostantól ez sem titok.

Két éve már annak, hogy először írtunk a Radeon Memory Visualizer nevű fejlesztőeszközről, amelyet az AMD a 2020-as esztendő nyarán elérhetővé, majd később nyílt forráskódúvá tett. Ez a rendszer igen részletes adatokkal látja el a fejlesztőket arról, hogy pontosan mi történik a grafikus erőforráshoz kapcsolódó memóriaterületekben, így könnyítve meg az optimális memóriamenedzsment kialakítását a DirectX 12 és a Vulkan API-t használó alkalmazások esetében.

Az elmúlt időszakban azonban történek olyan fejlesztések, amelyek miatt a profilozóval lementett adatok nem voltak teljesen pontosak, mivel a Radeon Memory Visualizer nem értelmezte az alábbi hírben bemutatott, Smart Access Memory technológiával működő információkat, így ezeket továbbra is úgy kezelte, mintha lenne host CPU felé nem látható lokális memóriaterület a VGA fedélzeti tárán belül. Persze a fejlesztők nyilván tudták, hogy ez nem így van, tehát az adatokat képesek voltak ennek ismeretében kezelni, de mégis az az ideális, ha a fejlesztőeszköz ténylegesen azt a működést mutatja, amit egy modern PC-s platform biztosít.


[+]

Emiatt az AMD Radeon Memory Visualizer 1.4-es frissítését, amely már képes értelmezni a Smart Access Memory technológiával felvett információkat, és ezáltal ténylegesen azt tudja mutatja a fejlesztőknek, ami az ilyen rendszerekben valóban történik. Ez az újítás egyébként akár olyan optimalizálásokat is lehetővé tesz, amelyek specifikusan Smart Access Memory hatékonyságát növelhetik.

A Radeon Memory Visualizer 1.4-es verziója az alábbi GitHub oldalon érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés