Fejlesztői frissítést kapott a legutóbbi Radeon Software

Az Adrenalin 2020 Edition családba sorolt eszközillesztő kihagyható, de az explicit API-kra fejlesztők számára ajánlott élni a telepítésével.

Az AMD kiadta az előző hónapban megjelent, 20.5.1-es Radeon Software Adrenalin 2020 Edition frissített kiadását, amely elsődlegesen a fejlesztőknek készült. Az újdonságot itt az AMD, Radeon Memory Visualizer nevű memóriaelemzőjének a támogatása, amelyről korábban már írtunk, és mostanra elérhető az érdeklődők számára.

A friss fejlesztőeszköz lényege, hogy a programozók lássák mi történik a grafikus vezérlő memóriájában, ami eléggé fontos tényező, hiszen a DirectX 12 és a Vulkan API-val már a program gondoskodik a memóriamenedzsmentről, de a Microsoft és a Khronos Group sem készített eszközöket a munkafolyamatok optimalizálásához. Ilyen formában a fejlesztők sokszor csak nehezen tudják megállapítani, hogy mi okozza az egyes, videomemóriára visszavezethető hibákat. A Radeon Memory Visualizer viszont végre pontosan megmutatja, hogy mi történik a grafikus vezérlő memóriájában, így a hibák felderítése is egyszerűvé vált.

Természetesen, ha bárki telepítette már a korábbi, 20.5.1-es kiadást, és nem kifejezetten veszi hasznát a Radeon Memory Visualizer fejlesztőeszköznek, akkor akkor teljesen felesleges frissítenie.

A 20.5.1-es verziójú, WHQL aláírással rendelkező, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5500, 5600, 5700, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1-es szoftvercsomag "june10"-es jelölésű verziója, illetve a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés