Hirdetés

Játékkonzolra emlékeztető Mini-ITX ház a SilverStone kínálatában

Hirdetés

A SilverStone sem akar kimaradni az újfent hódító Mini-ITX őrületből, így a 2008 óta létező Raven családba hozott egy új házat, ami az említett méretformátumú alaplapokat képes fogadni. A Raven Z külseje leginkább egy játékkonzolhoz hasonlítható (ami bizonyára megosztja majd az embereket), és lapos kialakítása ellenére állítva vagy fektetve is használható.[+]

Az egészen pontosan RVZ01 jelölést viselő ház 382 x 105 x 350 milliméteres méretekkel rendelkezik, tehát űrtartalma megközelítőleg mindössze 14 liter, így okosan kellett beosztani a rendelkezésre álló helyet. Ebből fakadóan a Raven Z csak SFX méretű tápegységet fogad, 83 milliméterben limitálták a processzorhűtő magasságát, kizárólag slot rendszerű, vékony optikai meghajtó beépítésére van lehetőség, a PCI Express bővítőkártyákat pedig Riser Card segítségével, 90 fokban elforgatva lehet behelyezni.


[+]

Szerencsére a grafikus kártyáért nem kell aggódni, köszönhetően a 330 milliméteres hosszlimitnek, mindenesetre nem árt a kézikönyvet áttanulmányozni a korlátozások kapcsán, főleg ha vízhűtést is szeretnénk a házba építeni.

Nincs ok aggodalomra az adattárolók száma kapcsán, mivel az említett ODD mellé még egy darab 3,5 colos és három darab 2,5 colos egység számára szorítottak helyet a tervezők. A szellőzést összesen három darab 120 milliméteres ventilátor biztosítja, ebből kettőt kapunk gyárilag beszerelve. Továbbá nem hagyták le az előlapi I/O csatlakozópanelt, ami két USB 3.0-s, valamint egy pár jack audiocsatlakozóból áll.


[+]

A SilverStone Raven Z 68 eurós áron kerül a boltokba.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés