Hirdetés

Thermaltake Urban S01 és SD1: házak kisebb méretű rendszerekhez

A Thermaltake két házzal frissítette az Urban termékcsaládot, így megérkezett az álló formátumú S1 és a jóval kompaktabb méretekkel rendelkező SD1. Az úgynevezett Micro Case kategóriába sorolt, kívül-belül fekete kasztnik közös pontja, hogy szálcsiszolt imitációt viselő előlapjuk fölé kaptak egy kis kék díszvilágítást, illetve microATX és Mini-ITX alaplapokat fogadnak, de alapjában véve felépítésük teljesen eltérő.

Hirdetés

A torony kivitelű, acélból készült 390 x 180 x 468 milliméteres fizikai méretekkel rendelkező, 4,1 kilogrammos S1-re nem érdemes túl sok szót pazarolni, hiszen a letisztult előlapi dizájnon felül sok újdonságot nem tud felmutatni. Tárolók számára két 5,25"-ös és hat darab 3,5"-es rekeszt kínál (utóbbiból egy 2,5"-os egységekkel is kompatibilis), a szellőzést pedig gyári kiszerelésben egy 80 milliméteres hátsó ventilátorral oldja meg, ami mellé opcionálisan egy 120 milliméteres szélgép szerelhető be az előlap mögé.

Thermaltake Urban S01
Thermaltake Urban S01 [+]

A belső kialakítást jól láthatóan nem vitték túlzásba, nincsenek gyorszáras megoldások, kábelbújtató rések, sem pedig szerelőnyílások, de szerencsére a porszűrőt nem spórolták le. A CPU-hűtő és a VGA számára rendelkezésre álló hely rendre 148 és 260 milliméter.

Thermaltake Urban S01
Thermaltake Urban S01 [+]

Sokkal érdekesebb a tésztaszűrőhöz hasonló mértékben kilyuggatott SD1, mely már 5,8 kilogrammot nyom a mérlegen, mégis kompaktabb méreteket tudhat magának, mint az S01 – konkrétan 239 x 280 x 456 milliméter. A tömzsi kuckó elkészítéséhez egyébként acélt és alumíniumot használtak, és jól láthatóan nagy figyelmet fordítottak a szellőzésre, amit két 60 milliméteres és egy 90 milliméteres ventilátorral támogattak meg gyárilag.

Thermaltake Urban SD1
Thermaltake Urban SD1 [+]

A belső felépítés mindazonáltal sokkal izgalmasabb, mint az S01 esetében, itt ugyanis kivehető alaplaptálcán dolgozhatunk, így nem a szűkös beltérben kell bűvészkednünk a csavarhúzóval vagy az egyes komponensek cseréjével, szerelésével. A tárolórekeszekkel sem spóroltak, sikerült a kinyitható előlap mögé egy pár 5,25 colos, egy darab 3,5 colos rekeszt elrejteni, valamint egy-egy pár, kizárólag belülről hozzáférhető 3,5 és 2,5 colos rekesszel is számolhatunk. Mindezt moduláris rendszerben kell elképzelni, tehát amennyiben nincs szükség a kívülről hozzáférhető rekeszekre, úgy ezek eltávolíthatók és helyébe például kompakt vízhűtés szerelhető.


[+]

A kissé zsúfolt belső térnek a processzorhűtő "issza meg a levét", mivel legfeljebb 90 milliméter magas darabok jöhetnek szóba, ugyanis az alaplap felett van a normál méretű ATX tápegység. Érthető, hogy a gyártó inkább egy kompakt vízhűtést javasolja, ha van rá lehetőség és hely. A VGA-ért viszont nem kell aggódni, ez akár 350 milliméterig nyújtózhat.


[+]

A Thermaltake Urban S01 és SD1 áráról és megjelenési idejéről a gyártó nem szolgáltatott információt.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés