Ilyen amikor egy betűtípus inspirálja a tévédizájnt

A Samsung Serif TV sorozatának tervezőit a font "I" betűje ihlette meg. A végeredmény: egy eddig sosem látott forma.

Hirdetés

Ahogy vékonyodnak a kávák, a készülékházak és a talpak, úgy válnak egyre uniformizáltabbá a televíziók. Ettől függetlenül mindig akad egy-két olyan dizájner, aki képes új színt hozni ebbe a szegmensbe is.

Samsung Serif TV
Samsung Serif TV [+]

Közéjük tartozik Ronan és Erwan Bouroulle is, akik a Samsung felkérése terveztek egy különleges szériát, amely a Serif TV nevet kapta. Ez pedig egyáltalán nem véletlen, hiszen a formavilág kialakításánál a Serif betűtípus "I" betűje inspirálta őket. Ennek hatására a készülékek alja és teteje szokatlanul kiszélesedik, ami valóban egyedivé teszi e modelleket. Ennek köszönhetően egyébként nincs is feltétlenül szükségük hagyományos értelemben vett talpra vagy állványra, hiszen minden egyéb periféria nélkül felpakolhatóak egy polcra vagy szekrényre. Ráadásul még azt is simán kibírják, ha egy két könyvet nekik döntenek, így valóban minden korábbinál rugalmasabban integrálhatóak a belső térbe.

Samsung Serif TV
Samsung Serif TV [+]

A sorozat három méretben 40 (UHD), 32 (Full HD), és 24 (Full HD) hüvelykes változatban érhető majd el, elefántcsont fehér, sötétbarna, és a legkisebb esetén piros színben is. A forgalmazásukat november másodikán kezdik meg az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Svédországban és Dániában, a tervek szerint 680, 950 és 1630 eurós áron.

Samsung Serif TV
Samsung Serif TV [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés