Jöhet a világ első 8K QLED tévéje!

Állítólag a Samsung egy több, mint 100 hüvelykes tévével fogja demonstrálni az eljárásban rejlő erőt jövőre.

Az év vége azért az egyik legjobb időszak a szórakoztatóelektronikai iparágban, mert ilyenkor jó pár izgalmas pletyka lát napvilágot. Egy csomó mindenből persze nem lesz semmi, de azért spekulálgatni nagyon mókás dolog.


[+]

Azt egyelőre nyilván nem tudjuk, hogy mi igaz abból, hogy a Samsung is színre lép egy új 8K felbontású tévével, de a madarak mindenesetre ezt csiripolják. A készülék természetesen a cég által az OLED-del szemben favorizált QLED technológiára épülne, szóval jöhet a világ első 8K QLED tévéje.  Ráaáásul nem is törpe darabban gondolkodnak a dél-koreai cég döntéshozói, hiszen a modell képátlója állítólag meghaladja majd a 100 hüvelyket, tehát nagyobb lesz, mint 2,5 méter. Azt is rebesgetik egyébként, hogy a cég újra a Direct LED háttérvilágítási eljárás felé fordul, úgyhogy még az is lehet, hogy ez a készülékben is mátrix szerűen lesznek elhelyezve hátul a fénykibocsátó diódák.

A CES-ig már csak nagyjából egy hónap van hátra, szóval négy hét múlva már okosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy lesz-e a Samsungnak 8K tévéje jövőre, mert ha igen, az tuti, hogy elviszik Las Vegasba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés