A Samsung energiatakarékos technológia bevezetésével adna lökést az IoT piacnak

A vállalat az energiahatékony működést lehetővé tevő NB-IoT technológia kereskedelmi célú bevezetésétől új területek megnyílását, és új felhasználók felbukkanását várja.

A Samsung bejelentette, hogy az úgynevezett NarrowBand-IoT (NB-IoT) szolgáltatások bevezetéséről szóló megállapodást kötött a Korea Telecommal. Ez pedig azt jelenti, hogy az okos, vagy egymással kommunikáló eszközök területén egyre aktívabban mozgolódó cég idén még nagyobb energiákat mozgósít meg annak érdekében, hogy ezen a területen is komoly pozíciókat építsen ki.


[+]

A Samsung hivatalos közleményének értelmében az időnként 10–20 MHz-es sávszélességet használó 4G LTE-vel szemben az NB-IoT keskeny, 200 KHz-es sávszélességet használ. Ez pedig a vállalat meglátása szerint azzal jár együtt, hogy a technológia bevethető olyan helyzetben is, amikor alacsony teljesítményre, és az adott eszköz akkumulátorának kismértékű használatára van szükség. Magyarán amikor kiemelten fontos az energiahatékony működés.

A bázisállomást és antennát is magában foglaló 4G LTE infrastruktúrát kihasználó NB-IoT nagymértékben csökkenti a telepítéshez szükséges időt. Emellett, a 4G LTE hálózat által már lefedett területek hálózatképessége változatlan marad. A lefedettségi vakfoltokba, például a hegyvidéki és a föld alatti területekre telepített jelismétlőknek köszönhetően pedig az IoT szolgáltatás mindenhol elérhető lesz, ahol az LTE szolgáltatás már biztosított. A Samsung és a KT tervei között szerepel az NB-IoT-bázisállomás továbbfejlesztése és a virtualizált magtelepítés, amelyet a hálózat világszintű kereskedelmi bevezetése követ majd az év második negyedében. A cég álláspontja az, hogy az NB-IoT kereskedelmi célú bevezetése új lehetőségeket nyit az iparágban, és esélyt ad a Samsungnak ahhoz, hogy vezető szerepet harcoljon ki magának az IoT szegmensben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés