2019. január 22., kedd

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Több IoT platformot is kivezet szeptemberben az Intel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A vállalat elnök-vezérigazgatója nem ad több időt a bizonyításra, ezáltal búcsúzik a Joule, az Edison és a Galileo.

Az Intel az elmúlt években nagy mértékben koncentrált az IoT-piacra, ami érthető volt, nem akartak úgy lecsúszni róla, ahogy azt tették az ultramobil eszközöknél. Ez meglátszott a cég tervein, ugyanis Brian Krzanich vezetésével nagyon sokáig szinte csak az IoT-ről szóltak a vállalat rendezvényei. Ennél is fontosabb volt, hogy konkrét termékek is készültek. Ilyen volt például a Raspberry Pi vetélytársának szánt Galileo, a normál SD kártya méretével bíró Edison, illetve az elmúlt évben a Joule modulok.

Sajnos egyik platform sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és Brian Krzanich, az Intel aktuális elnök-vezérigazgatója sem a türelméről híres, így nem ad több időt a bizonyításra. A Joule, az Edison és a Galileo megoldások szeptemberig rendelhetők, utána pedig vége lesz a forgalmazásuknak.

Bár az Intel IoT divíziója az első negyedévben 721 millió dollárnyi bevételt termelt, ami ráadásul  szezonálisan 11%-os növekedést is jelentett, ez az eredmény mégis csak a teljes bevétel 5%-a, ami nem túl nagy. Bár önmagában az előbbi eredmény nem rossz, de az Intel valószínűleg többet várt ettől a szegmenstől. A platformok forgalmazásának befejezése mellett még 140 munkahely is megszűnik az IoT divízión belül. Természetesen maga az üzletág nem szűnik meg, de az átalakítást nem fogja elkerülni.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.