Megjött a 8 kHz-es firmware a Razer újgenerációs vezetékmentes egereihez

Pontosabban a HyperPolling teches dongle-hoz és dokkolóhoz érkezett frissítés, így már összesen hat modellel lehetséges az übergyors kapcsolat.

A Razer folyamatosan igyekszik műszaki szempontból az élen járni az egerek szegmensében, és a 2021-ben debütált, vezetékkel 8000 Hz-es polling rate-et biztosító Viper 8KHz után 2022-ben bemutatta azon üdvöskéit, amelyek már kábelmentesen is 4000 Hz-re voltak képesek a HyperPolling Wireless Dongle, illetve a Mouse Dock Pro nevű kiegészítők segítségével. Persze a fejlődés nem állt meg, hiszen az idén megjelent, Viper Mini Signature Editionként jegyzett rágcsálóhoz áprilisban elérhetővé vált a "kötetlen" 8000 Hz, a maga 0,125 ezredmásodperces beviteli késésével.

[+]

A kígyós cég a hétvégén egy bejegyzésben tette közzé, hogy a legújabb Synapse letöltését követően a madzag nélküli Viper V2 Pro, Viper V3 HyperSpeed, Cobra Pro, DeathAdder V3 Pro, valamint Basilisk V3 Pro típusok esetén ugyancsak aktiválhatóvá válik az ominózus 8 kHz-es USB frissítési ráta, ha az előző bekezdésben említett két HyperPolling vevőegység valamelyikével rendelkezünk, és a hozzá tartozó firmware-t lefrissítjük.

Végszóként azt megemlítenénk, hogy ha ebből szeretnénk némileg profitálni, megfelelően combos, továbbá karbantartott rendszerünknek kell lennie, a monitorunk képfrissítési frekvenciájának célszerű megütnie a legalább 360 Hz-es mércét, miközben az általunk nyúzott játéknak is szükséges támogatnia a sub-frame inputot.

Ez még nem minden, mivel a kurzorkergetőnk szenzorának felbontását az adekvát jelszaturáció miatt 3200 cpi-re kell emelnünk, és nyilván a fiziológiai alkalmasság kérdése is felmerül a személyünk kapcsán. Zárójelben még hozzátennénk, hogy minél magasabb polling rate-et használunk, annál gyorsabban fog merülni a perifériánk akkumulátora, szóval csodát nem szabad várni a fejlesztéstől!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés