Hamarosan megvásárolható a vezetékmentes Razer Viper Mini

A hónap dereka előtt startoló rágcsáló nehezen tudná fokozni a specifikációit, de nem csak ezzel az egy dologgal van így.

A vezetékes Razer Viper Mini a DeathAdder V2 Mini mellett az egyik (ha nem A) legolcsóbb gaming egér, amiért megéri pénzt adni, és a decens hardvernek, a viszonylag kicsi, szimmetrikus formának, illetve az alacsony tömegnek – meg persze a mérsékelt árnak – köszönhetően rendkívüli népszerűségnek örvend. Régóta vágyik már a nagyérdemű egy madzagmentes verzióra, az internetes fórumokon újra és újra előkerül ez a történet, ami a Viper V2 ProDeathAdder V3 Pro, valamint Basilisk V3 Pro megjelenésével mintha erősödött volna, hiszen a gyártó megmutatta – a Basilisk kivételével –, hogy a "kötetlen" pehelysúlyban is számolni kell vele.


[+]

A cég még korábban elhintette a zsinórtól megfosztott Viper Mini közeledtét, ami felcsigázta a kedélyeket, de végre véget ért a találgatás időszaka, és fellebbent a fátyol a hamarosan debütáló, Viper Mini Signature Edition nevezetű modellről. Az újdonság élesen szembemegy a kábeles előd dizájnfilozófiájával, ugyanis a budget király cím újbóli kiérdemlése helyett az ultra high-end szegmenst vette célkeresztjébe.


[+]

A 119 mm hosszú, 62 mm széles és 39 mm magas, elsősorban karmos/ujjbegyes fogásokhoz való megoldás szakít a teli borítással, és burkolata egy magnéziumötvözetből készült exoskeleton, amely segít a tömeg 49 grammra csökkentésében, de persze növeli az anyagi vonzatot, meg az exkluzivitást is.


[+]

Az ötgombos apparátus belsejében ugyanaz a 30 000 cpi-ig skálázódó, 750 ips-os/70 g-s Focus Pro 30K csúcsszenzor (PixArt PAW 3950) teljesít szolgálatot, mint ami az előbb említett újgenerációs márkatársakban van, miközben a főklikkek alatt harmadik generációs, "90 millió kattos" optomechanikus switch-ek húzták meg magukat. A különösen finom LoD-szabályzást lehetővé tévő érzékelőt egyprofilos belső memóriával támogatták meg, az RGB fényeket nyugdíjba küldték, és a 2,4 GHz-es HyperSpeed kapcsolattal egészen 4000 Hz-ig tornászhatjuk fel a polling rate-et az eszközhöz mellékelt HyperPolling dongle közbeiktatásával.


[+]

A legfeljebb 60 órára elegendő kakaót tároló akkumulátor töltése és a zsineges üzemmód életbe léptetése az USB Type-C/Type-A Speedflex paracorddal valósítható meg, mialatt a hason virgin grade PTFE talpak nyertek elhelyezést. A február 11-én érkező kurzorkergető meglehetősen igényesnek látszó doboza két extra szett tappancsot (egy PTFE, egy Corning Gorilla Glass 3 üveg), két készletnyi grip tape-et, illetve egy mikroszálas törlőkendőt rejt magán az egéren, a HyperPolling dongle-ön, a kábelen, meg persze a két adagnyi alkoholos padon kívül.


[+]

A fekete levest a végére hagytuk: a nyakunkon lévő, sziszegő jószágot 280 dollárra taksálják, amely összeg hazai viszonylatban (ÁFÁ-sítva) nagyjából 125 000 forintot jelent majd, szóval őszintén reménykedünk, hogy a konstrukciónak lesz később egy némileg "kommerszebb" variánsa is, amire az apanázst nem az ázsiai szervpiacok telítésével fogjuk összeszedni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés