Bemutatkozott a Razer wireless anyahajója, a Basilisk V3 Pro

Ezzel teljes lett a triumvirátus, és bár a friss modell több szempontból javult elődjéhez képest, egy dolgot illetően csalódásra ad okot.

Nem különösebben meglepő a Razer húzása, miszerint a felfrissített Viper V2 Pro és DeathAdder V3 Pro után piacra dobja a vezetékmentes Basilisk ráncfelvarrott változatát is, a Basilisk V3 Prót. A 130 mm hosszú, 75,4 mm széles és 42,5 mm magas, szigorúan jobbkezes rágcsáló mellkasában ugyanaz a 30 000 cpi-is ,750 ips-os/70 g-s és 26 szintű LoD-szabályzást lehetővé tévő Focus Pro 30K (PixArt PAW 3950) szív kalapál, mint a fentebb említett két (Pro utótagot viselő) márkatársában, de a főklikkjei alá költöztetett, 3. generációs optomechanikus kapcsolók sem különböznek azokétól.


[+]

A 10+1 gombos apparátus dönthető görgőjének fokozatait elektronikusan feszíthetjük vagy lágyíthatjuk, így a meglehetősen taktilis szinttől egészen a szabadon futó módig eljuthatunk (sőt, szoftveresen gyorsítást lőhetünk be, ha úgy tartja kedvünk), és az utóbbi kényelmes alternatíva terebélyes dokumentumokban/táblázatokba való navigáláshoz. A célgéppel történő zsineg nélküli kommunikáció 2,4 GHz-es, opcionálisan 4000 Hz-es polling rate-et ígérő HyperSpeedel vagy Bluetooth interfésszel valósítható meg.


[+]

Természetesen a 4+1 profilos belső memória vagy a 13 zónás Chroma világítás sem hiányzik az újonc arzenáljából, ám sajnos egy kulcsfontosságú tényezőn, a tömegen, nem igazán variált, ugyanis még mindig 112 grammot nyom a mérlegen, ami bőven nehézsúlynak számít. Igazán nem értjük, hogy ha az új wireless Viper és Deathadder esetében a mérnökök képesek voltak számottevő fogyást eszközölni, akkor vajon most miért nem tették (mi több, 5 grammal hizlalták a jószágot); már a 90 gramm – ami egyébként még messze van a könnyűtől – is lényegi előrelépés lett volna.


[+]

Az alján virgin grade PTFE papucsokat hordó egér telepei mintegy 90 órára elegendő kakaót tudnak elraktározni, és a töltést (plusz a kábeles üzemet életbe léptető) Type-C/Type-A parakábel mellett a 25 eurót kóstáló Wireless Charging Puck Qi töltőegységgel vagy a 100 eurós Mouse Dock Próval egyaránt kezdeményezhetjük, noha ezeket külön (vagy a kurzorkergetővel együtt csomagban) kell megvásárolnunk.


[+]

A sziszegő vállalat szó szerinti madzagmentes zászlóshajója 2 évre szóló garanciával kísérve már kosárba rakható a kígyós webshopban, amennyiben hajlandóak vagyunk érzékeny búcsút venni 180 eurótól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés