Hirdetés

Három új OLED tv szériával támad idén a Panasonic

A HZ2000, HZ1500 és HZ1000 sorozatok, mind támogatják a Dolby Vision IQ-t és a Filmmaker Mode funkciót.

A Panasonic az angliai Pinewood Studiosban mutatta be idei évre szánt új televízióit. Az eseményen mi nem vehettünk részt sajnos, de azért a vállalat küldött némi infót a 2020-as modellekről, így például kiderült, hogy három új 4K HDR támogatású OLED szériával bővül a vállalat kínálata.

Ezek mind támogatják a Dolby Vision IQ-t és a Panasonic eredeti Intelligent Sensing technológiájával ellátott Filmmaker Mode funkciót, amely sötét és világos nappalikban is képes hollywoodi színvonalú HDR képminőséget megjeleníteni, legalábbis elméletileg. Az UHD Alliance által kifejlesztett Filmmaker Mode segítségével a filmnézők elé a filmkészítők eredeti elképzeléseihez hű kép tárulhat a távirányító egyetlen gombnyomásával. A funkció aktiválása után a Filmmaker Mode a tartalom eredeti képrátájának, képarányának, színeinek és kontrasztjának megfelelően állítja be a panelt, illetve kikapcsolja a zajcsökkentést és a képélesítést is. A funkciót a legnagyobb hollywoodi rendezők is támogatják, köztük Christopher Nolan, Martin Scorsese, Patty Jenkins, Ryan Coogler és Paul Thomas Anderson, valamint sokan mások.

Panasonic HZ1000
Panasonic HZ1000 [+]

A Panasonic a Filmmaker Mode-hoz kapcsolódóan külső érzékelők segítségével lehetővé teszi a környező fényviszonyoknak megfelelő intelligens képbeállítást. Ez a funkció az Intelligent Sensing nevet kapta. Előfordulhat, hogy a HDR tartalmak túl sötéten jelennek meg egy világos szobában, ezért ilyenkor az Intelligent Sensinget alkalmazó Filmmaker Mode úgy módosítja a képet, hogy az egy világos szobában is olyan hatást keltsen, mintha a filmet egy ideális, sötétebb környezetben játszanák le. Ez azt jelenti, hogy a nézők ilyen esetben is láthatják a sötétebb jelenetek összes részletét. A Panasonic mérnökei szorosan együttműködtek két hollywoodi stúdió szakembereivel, hogy a funkció illeszkedjen a filmkészítők eredeti elképzeléseihez, és az ahhoz legközelebb álló hatás jelenjen meg a képernyőn. Intelligent Sensing funkciót alkalmazó Filmmaker Mode kizárólag a Panasonicnál érhető el, és a HDR10+, HDR10, HLG, és SDR tartalmakat támogatja.

A Panasonic a Dolby Vision IQ alkalmazásával még tovább bővíti a leghűbb hollywoodi tartalmakat szolgáltató Dolby Vision támogatását a 2020-as OLED televízióknál. A Dolby Vision IQ a Dolby Vision dinamikus metaadatait használja fel, hogy intelligens módon igazítsa a tartalom minden részletét a szoba fényviszonyaihoz. A funkció azt is meghatározza a televízió számára, hogy milyen tartalom kerül lejátszásra, és módosítja a beállításokat, hogy a képek pontosan a filmkészítők szándékainak megfelelően jelenjenek meg. A Dolby Vision és a Dolby Vision IQ segítségével a nézők valamennyi tartalomtípust, fényviszonyoktól függetlenül pontosan ugyanúgy láthatják, ahogyan az alkotók fejében megszületett.

A HZ2000 és HZ1500 OLED televíziók beépített, felfelé sugárzó hangszórókat is tartalmazó integrált audio rendszerrel rendelkeznek, amelyekről azt mondják, hogy a Dolby Atmos hangzás támogatásával hoznak létre mindent körülölelő audioélményt. A GZ2000 esetében mondjuk volt alkalmunk kipróbálni ezt a megoldást, és tény, hogy jobban teljesít, mint a nagy átlag, de azért "mindent körülölelő, csodálatos térhatású hangzásról" szó sincs.

Azt egyelőre még nem árulták el, hogy mikor és milyen áron érkeznek a boltokba az új Panasonic OLED televíziók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés