Hirdetés

Visszatérhet a luxustévéket gyártó cég a halálból? Életjeleket mutat a Loewe!

Az egykori nagy márkát feltámasztanák, de kérdés, hogy van-e ennek bármi értelme...

A Loewe felemelkedése és bukása

Az 1923-ban két testvér, Siegmund és David Ludwig által alapított Loewe a huszadik században a szórakoztatóelektronikai iparág egyik fontos, megkerülhetetlen vállalatának számított. A német cég készítette például az első európai videófelvevőt és hordozható tévét, és ezeken kívül még számtalan érdekes újítás kötődik a konszernhez, amely a minőségi és innovatív modellek előállítására fókuszált.


[+]

Az alapítók halála után több tulajdonos keze alatt is megfordult a Loewe, amely az ezredfordulóra már luxusmárkaként fordult rá. A cég egyike volt azon európai vállalatoknak, amelyek ráfeküdtek a dizájnra, a minőségi alapanyagokra, valamint az exkluzív szolgáltatásokra, és ennek következtében aranyáron adták termékeiket. Ez a stratégia egészen jól működött, azonban a nagy gazdasági világválság komolyan megtépázta a Loewe-t. Az elmúlt egy évtized pedig kifejezetten szörnyen alakult számukra: 2013-ban a cég katasztrofális anyagi helyzetbe került, és a sír széléről csak a Hisense, majd egy nagy befektetőcsoport tőkeinjekciója rántotta vissza a vállalatot.

Hirdetés

Feltámadás?

Azonban mindez kevésnek bizonyult. 2019 nyarán a Loewe csődöt jelentett, lehúzta a rolót és munkatársait szélnek eresztette. A fő probléma az volt, hogy a fogyasztók elfordultak a cég által képviselt irányvonaltól, az értékesítési adatok siralmasak lettek, a vállalat pedig érdemben nem tudott változtatni. Bár megígérték, végül az olcsóbb modellek sosem bukkantak fel kínálatukban, és a piac már nem tudta eltartani a Loewe-t. Úgy tűnt, hogy egy évszázados történet ér véget, azonban decemberben hirtelen fordult a szél.


[+]

Felbukkant ugyanis egy vállalat, a Skytec, amely megvásárolta a Loewe romjait, és bejelentette, hogy visszahozza a márkát a halálból. Aslan Khabliev, a Skytec első embere tudatta a világgal, hogy új főhadiszállást építenek a Loewe tradicionális központjában, Kronachban, és 45 régi alkalmazott visszavételével újrakezdik a munkát. Felveszik a kapcsolatot a régi partnerekkel és beszállítókkal, újrakezdik a televíziók gyártását, és új modelljeiket már az IFA 2020 kiállításon be is mutatják a nagy tömegek előtt. A cél pedig az, hogy a Loewe név ismét régi fényében ragyogjon a szórakoztatóelektronikai szektor prémium kategóriájának koronagyémántjaként.

Azonban meg vagyunk győződve arról, hogy ez sohasem fog összejönni... Hogy miért gondoljuk ezt? Ennek több oka is van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Loewe

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés