A világ legvékonyabb Blu-ray lejátszójával frissíti kínálatát a Panasonic

2012. március 15-én kerülnek a boltokba a Panasonic új asztali Blu-ray lejátszói. A DMP-BD77 és a DMP-BDT320 jelzésű termékek egyaránt képesek a FLAC formátumú veszteségmentesen tömörített hanganyagok lejátszására, ami ebben a termékcsoportban egyáltalán nem mondható általánosnak. A két eszköz közül a BD77 az egyszerűbb darab. A másfél kilogrammos újdonság 13 wattot fogyaszt, HDMI port került rá, viszont az SD szabványú kártyaolvasót és a beépített Wi-Fi-t lespórolták róla. A Blu-ray lemezek közül a BD-R/RE vagy BD-Video szabványokkal boldogul. DVD-k esetében a DVD-Video, illetve a DVD±R/RW formátumok jöhetnek szóba, és természetesen a gyári, illetve írt és újraírt CD-k sem okoznak neki különösebb problémát.

Panasonic DMP-BD77
Panasonic DMP-BD77

A BDT320 amellett, hogy biztosítja a háromdimenziós anyagok lejátszását, megkapta a Real Chroma névre hallgató processzort is, aminek köszönhetően a 2D-s tartalmat sztereó 3D-be konvertálhatja. Emellett ellátták a Detail Crality képfeldolgozó processzorral is, ami a megfelelő képminőségért felel. A High Clarity Sound Plus, illetve a Tube Sound névre hallgató eljárások sem hiányoznak belőle, melyek elméletileg minden korábbinál jobb hangminőséget biztosítanak.

Panasonic DMP-BDT320
Panasonic DMP-BDT320

A 7,9 wattot fogyasztó készülék mindössze 27 milliméter magas, amivel jelenleg ez a világ legvékonyabb Blu-ray lejátszója, súlya pedig csupán másfél kilogramm. Rendelkezik a vállalat saját Viera Connect rendszerével, ami lehetővé teszi a különféle internetes tartalmak közvetlen elérését. A BDXL támogatás itt is felejtős, így Blu-ray esetében maradnak a BD-Video, BD-R/RE formátumok. DVD-lemezeknél a szokásos DVD-Video, DVD±R/RW, DVD-RAM állományok lejátszását támogatja, CD-knél pedig a gyári korongok mellett természetesen az írt és újraírt darabokkal is megbirkózik. A BD77-ért 220 dollárt kérnek majd el, míg az okosabb testvér 320-at kóstál majd.

Panasonic DMP-XP25V
Panasonic DMP-XP25V

A Panasonic azt is bejelentette, hogy végképp elhagyja a VHS-piacot. Az utolsó kompatibilis eszközük a 2009-ben bevezetett DMR-XP25V típusjelzésű merevlemezes DVD-VHS kombó volt, aminek az elmúlt év decemberében szüntették be a gyártását. Még megvárják, amíg az utolsó darabok is kifutnak a boltokból, aztán vége a dalnak. Ezzel egy hosszú korszak zárul le, hiszen a vállalat jogelődje, a Matsushita Electric Industrial Co. 1977-ben dobta piacra első VHS termékét, az azóta legendává érett NV-8800-at.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés