Sokat tudnak, de drágák is az idei Panasonic plazmák

Kiderült, hogy mikor és mennyiért kerülnek majd a boltokba a CES-en kiállított új, abszolút felsőkategóriás Panasonic plazmatelevíziók. Az április közepétől megvásárolható VT5 sorozatban három modell debütál, egy 60 (TH-P60VT5), egy 55 (TH-P55VT5) és egy 50 (TH-P50VT5) hüvelyk képátlójú. A legnagyobbért állítólag 6500 dollárt kérnek majd el az Egyesült Államokban, a közepes nagyságú 5500 dollárt kóstál, míg a legkisebb (bár ez mókásan hangzik egy ekkora tévé esetében) 4700 dollárba kerül majd.

panasonic VT5
Panasonic VT5

Azt eddig is lehetett tudni, hogy bár megjelentek a vállalat kínálatában a passzív, polarizációs képalkotási eljárást használó sztereó 3D-s tévék, ezekbe az aktív shutteres megoldás került. Természetesen a készülékek dobozaiból nem spórolják majd ki a szemüvegeket, de ha valaki szeretne még pluszban vásárolni, akkor 170 dollárt kell majd leszurkolnia az idei, Bluetooth adatátviteli eljárást alkalmazó aktív kiegészítőkért. A három új modell megkapta a vállalat saját fejlesztésű Infinite Black Ultra Paneljét, amely állítólag még az eddigieknél is jobb képminőséget produkál 5 500 000:1 valós kontrasztarány mellett, és még tökéletesebben teljesít a sötét tartalmak megjelenítése során. Ráadásul a képernyőket új, tükröződésmentes bevonattal is ellátták.

Panasonic VT5
Panasonic VT5

Az elektronikán is fejlesztettek a mérnökök. Az nem újdonság, hogy a készülékek módot adnak a külső adattárolóra történő rögzítésre (merevlemez, pendrive és SD szabványú memóriakártya), de az igen, hogy képesek automatikusan fejezetekre bontani az adott anyagokat az Auto Chapter funkciónak köszönhetően. Az elektronikus programmagazinon is csiszoltak, hiszen az idei évtől jelzik, hogy mikor lesz a jövőben a felhasználó igényeinek megfelelő műsor. Sőt, akár maguktól át is kapcsolnak arra, vagy a kép-a-képben szolgáltatást kihasználva felugrik majd egy ablak, amiben az ajánlott adás fut. Megújul a Viera Connect rendszer is, amelynek köszönhetően még több widget és applikáció érhető majd el, sőt, jó minőségű komplett műsorok, filmek közvetlen és azonnali megnézése is lehetővé válik.

Panasonic VT5
Panasonic VT5

A beépített Wi-Fi-vel rendelkező, DLNA kompatibilis tévék arra is alkalmasak lesznek, hogy az okostelefonokról és tabletekről vezeték nélküli kapcsolaton keresztül fogadjanak, jelenítsenek meg és játsszanak le képeket, zenéket és videókat. A fémes hatású kávákat a trendeknek megfelelően itt is jelentősen megvékonyították, és a képek alapján a nyakon is módosítottak valamelyest. A hangzásvilágra papíron nem lehet majd panasz, hiszen beépített mélynyomót is magukban foglalnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés