Hirdetés

Panasonic E30: LCD tévében is erős a Pana

Panasonic TX-L42E30

A Panasonicról mindenkinek a plazma jut eszébe, amiben van is valami, hiszen a vállalat a techológia lángjának utolsó örzői közé tartozik. Viszont a tényeket a japán konszern sem hagyhatja figyelmen kívül: kis képméret mellett gazdaságosabb az LCD technológia alkalmazása, így a kínálatukban értelemszerűen megtalálhatóak az ilyen készülékek is. Sokakkal ellentétben úgy gondolkodnak, hogy ha már csinálnak valamit, akkor csinálják rendesen, így az elmúlt években felhúztak néhány néhány erre szokosodott gyártóüzemet. Tehát a nagy piaci szereplők között azon kevesek közé tartoznak, akik házon belül állítják elő saját fejlesztésű paneljeiket. Régóta szerettünk volna már kipróbálni egy új IPS Alpha panellel ellátott Panasonic tévét, és most a vállalat hazai képviseletének köszönhetően módunk nyílt arra, hogy rávessük magunkat a TX-L42E30 típusjelzésű modellre.

Konzervatív design

A Panasonic vállalati filozófiáját még mindig az alapító Konosuke Matsushita által lefektetett elvek határozzák meg, amelyekben erőteljesen visszaköszönnek a hagyományos japán kultúrát és életmódot meghatározó alapok. Tehát a tradíciók védelme, a tiszta, erőteljes, ám mégis egyszerű formák és vonalak. Nem véletlen, hogy ezek az elvek a Panasonic termékeken is meglátszanak. Többek között ezen a tévén is, melynek külsejére a konzervatív szó illik leginkább.

Sehol semmi csicsa, a különféle bazári átlátszó műanyag éleknek nyoma sincs, a sokszor idétlen hatást keltő színezgetés is elmaradt. Éppúgy, mint a kerekített élek vagy a vonalak megtörését célzó hullámvonalak, kidudorodások. Egyetlen díszítőelemnek a frontfelület alsó részén elhelyezett, enyhén fémes tónusú vékony sáv tekinthető, amely azonban nagyon visszafogott. Leginkább csak akkor tűnik fel, ha megfelelő szögben esik rá a fény. A modell nem a mostanában favorizált keret nélküli dizájnvonalba tartozik, azaz a keret nem egy síkban van a képernyővel. A káva sajnos fényes fekete fényezést kapott, ami ugyan elegánsnak hat, bár mára teljesen elkoptatottá vált, és az ujjlenyomatok is sütnek róla.

A nyak egyáltalán nem is látszik, a talp pedig egyszerűségében tökéletesen illeszkedik a tévéhez. Mindent összevetve az rögtön látszik, hogy egy Panasonic modellről van szó, az idei darabok szinte teljesen ugyanígy festenek, ám a tavalyiakhoz képest sincs nagy változás. A készülék kapott három USB portot, négy HDMI csatlakozót, került rá egy-egy komponens és kompozit bemenet, analóg és digitális audiokimenet, D-Sub csatlakozó, fejhallgató ajzat, illetve Ethernet csatlakozó. Nem hiányzik róla a fizetős adások dekódolásához szükséges CI slot, illetve a kártyaolvasó sem. Egy ilyen kaliberű tévéből 2011-ben már nem maradhatnak ki a DVB-T/-C digitális tunerek sem, így ezeket is megkapta.

Panasonic TX-L42E30
Panel IPS-alpha LED LCD panel
Képernyőméret 42 hüvelyk (106 cm)
Maximális kontrasztarány n.a.
Válaszidő n.a.
Felbontás Full HD, 1920x1080 (16:9)
Látószög Horizontálisan és vertikálisan is 178 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus/Normál/Mozi/Játék/True Cinema
Hangszórók 2 x 10 watt
Hangzásmód Felhasználó/Zene/Beszéd
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 4 db HDMI, 3 db USB, komponens és kompozit, Scart, digitális audiokimenet, analóg audiokimenet, D-Sub bemenet, mini jack, CI slot, Ethernet, SD kártyaolvasó
Extrák Virtuális térhangzás, EPG, Viera Connect, Viera Link, digitális műsorok felvétele
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 87 watt; készenléti állapot: 0,3 watt
Méret 1002 x 611 x 41 mm (állvánnyal 288 mm)
Tömeg 19 kg (állvánnyal)
Gyártó honlapja panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-L42E30
Fogyasztói ár 179 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés