Notebookokban újít az MSI

Az MSI aktívan frissíti notebook kínálatát, így két Classic és egy Gaming sorozatba tartozó versenyző jelenik meg a nyáron. Az utóbbi termékcsaládba a GT683 érkezik, mely igazi nehézfiú lesz. A 3,5 kg-os termékbe 15,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelző került, melynek natív felbontása 1920x1080 pixel. A rendszer lelkét a Sandy Bridge-es Intel Core i7-2630QM jelzésű processzor szolgáltatja, mely 2 GHz-es órajelen üzemel, a DDR3-as rendszermemória pedig maximum 8 GB lehet. Az adattárolásért két darab 640 GB-os merevlemez is felelhet, melyek 7200-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, és igény esetén RAID 0 konfigurációba köthetőek. Emellett az archiválást egy DVD-író segíti.

MSI GT683
MSI GT683

A grafikus alrendszer szerepét a GeForce GTX 560M tölti be 1,5 GB-os dedikált memória mellett. A masina kommunikációs lehetőségeit a Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja, emellett a terméken található 2 megapixeles webkamera, egy Dynaudio sztereó hangrendszer, valamint egy kártyaolvasó is. Természetesen az extra kijelzőkhöz biztosított a HDMI kimenet, továbbá az USB 3.0-s portokról sem kell lemondani. A notebook kilenccellás akkumulátora a gyártó elmondása szerint három órás üzemidőt tesz lehetővé átlagos terhelés mellett. Az MSI GT683 fogyasztói ára 1500 dollárnál kezdődik majd.

MSI CX sorozat
MSI CX sorozat

A Classic sorozatba már jóval egyszerűbb, és a mobilitás szempontjából használhatóbb termékek kerültek. E masinákról sajnos még nincs annyi adat, mint a fentebbi modellről, de a belső kiépítésükről már lehet tudni. A CX480 lesz a combosabb modell, ugyanis ebbe Sandy Bridge-es Intel processzor kerül egy Optimus technológiát is támogató GeForce GT 520M társaságában. Az erősebb konfigurációhoz azonban a tervezők nem túl logikus módon 14 hüvelykes kijelzőt alkalmaztak, és az üzemidő sem üti meg azt a mércét, amire a 15,6 hüvelykes megjelenítővel felszerelt CX670 képes. Ez persze annak tudatában nem meglepetés, hogy az utóbbi gépben az AMD Brazos platformja található, ami nagyon keveset fogyaszt még komolyabb terhelés mellett is. Érdekes döntés még a vállalat részéről, hogy a CX670 is tartalmazni fog egy Seymour GPU-ra épülő dedikált Radeont, mely akár Dual Graphics módban is működhet a Zacate APU IGP-jével, és képes teljesen lekapcsolni, amennyiben az extra erőre nincs szükség.

Az MSI CX480 és a CX670 árazásáról még nem derült ki pontos információ, de 500-600 dollár közötti árcédula várható mindkét gép esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés