Két új mobil GeForce az NVIDIA konyhájából

A Computex úgymond nulladik napján az NVIDIA nagyon az elemében van, és sorra érkeznek az információk a vállalat újdonságairól. Ezúttal két mobil GeForce mutatkozott be, amelyek a GTX 560M és a GT 520MX jelzést viselik. Az előbbi megoldás a GF116-os lapkára fog épülni, amelyben 192 darab CUDA mag dolgozik. A mag- és a shaderórajel 775, illetve 1550 MHz lesz, míg a GDDR5 szabványú memória 5 GHz-en ketyeghet. A fedélzeti tár 192 bites buszon kapcsolódhat a GPU-hoz, a kapacitása pedig 1,5 vagy 3 GB lehet.

Hirdetés

A kisebbik modell már a GF119-es GPU-ra épít, ami 48 darab CUDA magot tartalmaz, 900 és 1800 MHz-es mag-, illetve shaderórajel mellett. A 64 bites buszon kapcsolódó fedélzeti memória 512 MB vagy 1 GB lehet, és 1800 MHz-es effektív frekvencián ketyegő DDR3-as memórialapkákra épülhet.

Az új mobil GeForce-okat folyamatosan adoptálják a partnerek, így a Computexen több notebook is be lesz mutatva GTX 560M és GT 520MX jelzésű modulokkal.

A vállalat a 3D Vision termékcsaládját is bővíti. Számos játékos panaszkodik arra, hogy a technológiához szükséges aktív szemüveg töltése kifejezetten zavaró. Ezt mindenki át tudja érezni, hiszen általában legrosszabbkor szoktak lemerülni az akkumulátorok, aminek következtében a 3D-s hatásnak azonnal lőttek. Az NVIDIA megoldása a vezetékes szemüveg, amit egy szabad USB porthoz kell csatlakoztatni, és az állandó áramellátásnak hála sosem fog működésképtelenné válni. Ráadásul ez a szemüveg olcsóbb is, hiszen 100 dollárért is hozzá lehet majd jutni. A megjelenés valamikor júniusban esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés