Kis- és középvállalkozásokat céloz a Netgear új Wi-Fi 6-os mesh megoldása

Az Orbi Pro széria portfóliója lett gazdagabb egy viszonylag olcsónak mondható modellel.

A Netgear egy újabb dual bandes mesh rendszerrel gyarapította Orbi Pro termékcsaládját, amit elsősorban kisvállalkozások és otthon berendezett irodák találhatnak költséghatékony alternatívának; bemutatkozik az Orbi Pro WiFi 6 Mini (SXK30). Az alapkonfiguráció durván 370 négyzetméteres területen képes jelet biztosítani, és egy routert, illetve egy szatelitet tartalmaz. Az előbbin három, az utóbbin négy darab gigabites RJ-45 port állomásozik, ergo a részegységek Ethernet switch-ként ugyancsak funkcionálnak, miközben a vezeték nélküli vonalon akár 1,8 Gbps-os aggregált tempót is a rendelkezésünkre bocsáthatnak. A szett három további, utólag megvásárolható szatelittel bővíthető, s ezáltal a lefedettség 930 négyzetméteresre nőhet.

A WPA3 protokollt használó újdonság négy különálló SSID-t és virtuális helyi hálózatot támogat, és lehetővé teszi, hogy a hálózati streamek biztonságosan el legyenek választva egymástól – a konfigurálás nem egy ördöngösség és webes felületen, valamint az Insight Appon keresztül egyaránt kivitelezhető. A csomaghoz hozzátartozik egy 1 éves Insight Premium vagy Pro előfizetés; a felhőalapú menedzsment segítségével egy adminisztrátor távoli eléréssel meg tudja változtatni a hálózat paramétereit, továbbá riasztásokat állíthat be és esemény alapú figyelmeztetéseket fogadhat a rendszer felől, de persze a firmware frissítés vagy a konfigurációs előzmények nyomon követése szintúgy benne van a pakliban.

A gyártó AX1800-as fiókája az Egyesült Államokban 5 éves garancia kíséretében már kosárba rakható, de a hónap folyamán Európába is megtalálja az útját. A router egy szatelittel (SXK30-100NAS) 300, kettővel (SXK30B3-100NAS) 400 dollárba kerül, míg a szatelit magában (SXS30-100NAS) 160 dolláros árcédulát kapott a dobozára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés