Hirdetés

Wi-Fi 6-os Netgear újdonságok

A kaliforniai székhelyű vállalat egy 802.11ax-es mesh csomaggal és egy Nighthawk extenderrel bővítette termékfelhozatalát.

Hirdetés

Jelenleg talán a Netgear tudhatja magáénak a legteljesebb Wi-Fi 6-os router portfóliót a piacon, de a gyártó nem elégedett meg ennyivel, és bejelentette legújabb mesh megoldásának, az Orbi WiFi 6 Mesh System (RBK852) nevezetű rendszernek a közeledtét.


[+]

A háromsávos, nyolc belső antennával felszerelt Orbi egy négymagos, 2,2 GHz-en ketyegő processzort használ (512 MB NAND flash-sel és 1 GB RAM-mal megtámogatva) és körülbelül 465 négyzetméteres alapterület lefedésére képes. Megfelelően gyors internet hozzáférés esetén bizonyosan profitálunk majd a meglévő 2,5 Gbps-os WAN portból vagy a két Ethernet portot kombináló link aggregation-ből (összesen egyébként 4 darab gigabites LAN aljzat áll rendelkezésünkre), miközben mind a 2,4 és 5 GHz-es fronthaul, mind az 5 GHz-es, dedikált backhaul csatorna 4x4-es rádiókkal operál. Az Amazon Alexa, valamint Google Assistant hangvezérlésekkel egyaránt kompatibilis ketyere telepítése nincs túlbonyolítva, illetve az Orbi appnak köszönhetően a hálózat menedzsmentje szintén pofonegyszerű.


[+]

Végeredményben az amerikai multi legfrissebb termése egyszerre 20 streamet tud kezelni és 100 kapcsolódó eszköz egyidejű kiszolgálására képes. A dolog egyedüli szépséghibája a meglehetősen borsos ár (meg esetleg az 1 év garancia); míg az Egyesült Államokban 700 dollárt, addig az öreg kontinensen 750 eurót kóstál az RBR850-es routert és az RBS850-es szatelitet tartalmazó pakk. Ha minden igaz, szeptember 30-án már nyúlhatunk is farzsebünk irányába.

Ez alkalommal még egy friss Netgear fiókáról adhatunk hírt, mégpedig a bármilyen Wi-Fi routerrel együttműködésre bírható, Broadcom chipsetet, továbbá 1,8 GHz-es, kétmagos központi egységet használó Nighthawk AX8 WiFi 6 Mesh Extenderről (EAX80), ami egy már használatban lévő vezeték nélküli hálózat hatásfokát hivatott javítani a jel erősítésével és több, arra kapcsolható apparátus támogatásával. Ugyan a 160 MHz-es sávszélesség megvan a telefonok/mobilgépek számára, de a négy darab gigabites RJ45 csatolóval szerelt EAX80-as gondol azokra is, akik a vezetékes kapcsolatot részesítik előnyben, a 3.0-s USB anya hadrendbe állításával pedig fizikai háttértárat is könnyedén megoszthatunk a hálózaton.


[+]

A Nighthawk applikáció iOS-re és Androidra szintúgy elérhető és az extender beállítása 1 x 1 bonyolultságú - abban az esetben, ha már birtokunkban van egy Nighthawk router is, még ennél is egyszerűbb, hiszen a programocska segítségével mindkét eszköz vezérlésének lehetősége adott. A 8 streames Nighthawk AX8-as 250 dollár ellenében már előrendelhető státuszban leledzik és a szállítás várhatóan október 28-án veszi kezdetét.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés