Megújult a Satellite A500

A Toshiba bejelentette, hogy a Satellite A500 néven futó notebookját új belsővel ruházza fel. A termék korábban Centrino alapokra épült, ennek megfelelően Intel Core 2 Duo szív dobogott a borítás alatt, ám az Intel új generációs processzorai is megérkeztek, így a Toshiba a gyors váltás mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy a megújult Satellite A500 modellek a Calpella platformra alapoznak.

A 16 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező, szélesvásznú kijelzőt alkalmazó mobil masinákból az 1G1 és az 1GK jelzésű modell épül a négymagos Intel Core i7-720QM processzorra, melynek órajele 1,6 GHz. A DDR3-as rendszermemória az előbbi notebooknál 6, míg az utóbbinál 4 GB lesz, ám ez igény esetén 8 GB-ra is feltornázható. A grafikus alrendszer szerepét mindkét termék esetében a DirectX 10.1-es API-val kompatibilis, GeForce GT 330M névre keresztelt MXM modul tölti be 1 GB-os, GDDR3 szabványú fedélzeti memória társaságában. Az adattárolásról egy 500 GB-os merevlemez gondoskodik, az archiválás feladatát pedig a 1G1 esetében Blu-ray-, míg az 1GK verziónál DVD-író látja el.

Az 1F2, 1F4 és 1GN jelzésű modellek Arrandale processzort alkalmaznak, méghozzá az első verzió egy 2,13 GHz-es Core i3-330M-et, míg az utóbbi kettő egy 2,26 GHz-es Core i5-430M-et. A mobil masinák 4, 4, illetve 6 GB kapacitású rendszermemóriával rendelkeznek, a modulok pedig a DDR3 szabványra épülnek. A Toshiba az integrált grafikus mag mellé kínál diszkrét megoldást is, mely az 1F2 esetében a GeForce 310M lesz, míg a másik két változat a fentebb bemutatott nagytestvérektől örökli a GeForce GT 330M-et. Az adattároláshoz és az archiváláshoz az 1F2-es és az 1F4-es modell egy 320 GB-os merevlemezt kínál egy DVD-író társaságában, ám az 1GN 500 GB-os winchesterrel rendelkezik és Blu-ray-íróval turbózták fel.

A majd két és fél órás üzemidővel rendelkező gépeken az elődhöz hasonlóan Harman Kardon sztereó hangszórók kaptak helyet, a multimédiás élmény megvalósulásában pedig a beépített webkamera és mikrofon, valamint a HDMI kimenet segít. A hálózati kommunikáció a Wi-Fi, a Gigabit Ethernet és a Bluetooth modul használatával valósítható meg. A memóriakártyákról a beépített kártyaolvasó gondoskodik, míg az előtelepített operációs rendszer szerepét mindegyik gép esetében a 64 bites Windows 7 Home Premium tölti be. A megújult Toshiba Satellite A500 forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés