Hiánypótló GeForce RTX 4090-et tervezett a Manli

A vállalat ezzel megoldja az OEM-ek aktuális gondját, ami elég nagy piacot jelenthet a cégnek.

Bár az október óta elérhető GeForce RTX 4090 nem csak dobozos szinten forgalmazható, az OEM-ek mégsem kaptak rá a fejlesztésre, ami elsődlegesen a szóban forgó rendszerre épülő dizájnok méretével magyarázható. Nagyon sok érintett cég által használt házba az elérhető termékek egyszerűen fizikailag nem férnek be, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni. Az OEM-ek számára ez azért különösen nagy gond, mert a házaikat extrém mennyiségben gyártatják, tehát pusztán egy nagyobbacska VGA-ért nem éri meg módosítani a meglévő szerződéseket a beszállítókkal.

Hirdetés

Van azonban megoldás a problémára, ugyanis a Manli egy olyan GeForce RTX 4090-et tervezett, amelyet kifejezetten az OEM-ek igényeire szabtak. A gyári tuningot nélkülöző, azaz az NVIDIA által megszabott órajelekkel rendelkező fejlesztés nagy előnye, hogy mindössze két slotot foglal el, ráadásul az egész kártya hossza csak 26,8 cm, de a 11,1 cm-es magassága is teljesen elfogadhatónak számít.


[+]

A hűtéshez a Manli blower típusú konstrukciót dolgozott ki, amely elbánik a 660 wattos maximális energiafelvétellel is, de ennek a zajszint tekintetében komoly ára lesz. Arról nincs adat, hogy az emészthető méretekbe zsúfolt Manli GeForce RTX 4090 verzióból lesz-e dobozos kiadás. Technikailag nyilván kivitelezhető, de a hardver fő piacát tényleg azok az OEM-ek képezik, amelyek szeretnének a jövőben csúcs-GeForce-ot forgalmazni, de nem olyan áron, hogy lecserélik a meglévő és egyben nagyon jól bevált konfigurációk alapdizájnját. Nagyon sok cég van ezzel így, és számukra ez a fejlesztés konkrétan a megoldás. A kevésbé helyszűkében lévő réteg viszont jobban jár egy nagyobb, és valószínűleg csendesebben működő variációval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Manli

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés