Bloweres hűtésű GeForce RTX 4090 bukkant fel a neten

Az MSI által jegyzett modell nem maradt túl sokáig premier plánban.

A Twitteren harukaze5719-ként ismert egyén egy kétslotos blower hűtéssel szerelt Ada Lovelace csúcskártyáról tett közzé képet, amit a tajvani illetőségű MSI jegyezhet, és a szemfülesebbek még a hónap elején megmustrálhattak.


(forrás: eBay) [+]

A szóban forgó, gyártói honlapon sem listázott vezérlő a GeForce RTX 4090 Aero S 24G nevet viseli, és bár megvásárolható volt az adatközpontokba, valamint munkaállomásokba való hardverekben utazó 3dstor.com-on keresztül, láthatólag már eltávolították az online áruházból. Ez abból a szempontból nem meglepő, hogy az NVIDIA jellemzően nem igazán szereti az ilyen megoldásokat (elvégre a konzumer szegmensben szakítottak a bloweres hűtőegységekkel), és jó eséllyel ezért sem virítanak rajtuk figyelemfelkeltő márkajelzések, de vannak területek, ahol pont ilyenre van szükség.


(forrás: eBay) [+]

A Tom's Hardware értesülései alapján a 12+4 tűs 12VHPWR tápcsatlakozót hordó VGA GPU Boost órajelét a referencia 2520 MHz-re kalibrálták, azonban a TGP-jének 350 wattot adtak meg  azt nem tudni, hogy ez elírás-e, de tény, hogy 100 wattal az általánosan megadott érték alatt van.


(forrás: 3DStor.com) [+]

Ugyan a fentebb említett kínai webshopban nem írtak árat, de az eBayen is fellelhető efféle kártya, egészen megmosolyogtató, 3065 dolláros (nagyjából 1 050 000 forintos) összegért, ami majdhogynem a duplája az "olcsóbb", háromventilátoros blokkal dolgozó RTX 4090-ekért elkért pénznek. Persze az nyilvánvaló, hogy ezeket más jellegű (szerver/munkaállomás) környezetbe szánják (jóllehet, kompakt házakban előnyösebb a bloweres felépítés, mert nem annyira kényes a friss levegővel történő ellátásra, és a meleget visszakeringetés helyett hátul kinyomja a géplakból), de bárhonnan is nézzük a dolgot, az árnak számottevően alacsonyabbnak kellene lennie.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés