Bizonyos eGPU-s konfigurációkon problémákat okoz a macOS Catalina frissítése

Egyszerűen instabillá válik a korábbi operációs rendszer verzióval amúgy teljesen jól működő VGA.

Az Apple nemrég adta ki a macOS 10.15-ös Catalina frissítést, amellyel kapcsolatban egy újabb probléma merült fel, ugyanis az eGPU-val rendelkező felhasználók elkezdtek rá panaszkodni. A korábban jól működő hardver ugyanis a frissítés után már nem feltétlenül bootol be, ha az eGPU-ra van kötve a kijelző, de ha el is jut a munkaasztalig a rendszer, akkor is általános instabilitás lesz az eredmény, ami fagyást, vagy véletlenszerű újraindulást jelent.

Az eddigi visszajelzések szerint főleg a Polaris architektúrára épülő AMD Radeonokra jellemző problémáról van szó, a beszámolók alapján a Vega architektúrára épülő hardverekkel nem jelentkeznek a fenti gondok, vagy csak sokkal ritkábban fordulnak elő, így kevésbé futnak bele a felhasználók. Az NVIDIA VGA-kra vonatkozóan nem igazán van adat, mivel ezeket az Apple egyszerűen nem is támogatja, tehát a felhasználók sem nagyon próbálnak ilyen rendszert építeni.

A gond mindenképpen szoftveres eredetűnek tűnik, mivel a Catalina frissítés előtt mindenki gépe működött, illetve úgy néz ki, hogy a Vega VGA-kat nem érinti. Valószínűleg a grafikus meghajtó, vagy az operációs rendszer grafikus alrendszere környékén van a baj, amit remélhetőleg már vizsgál az Apple, így ki tudnak adni rá egy javítást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés