A Logitech három tapogatós beviteli eszközzel készül a Windows 8 rajtjára

A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8 napokon belül hivatalosan is elrajtol, mely eseményt természetesen a gyártók igyekeznek minél jobban meglovagolni. A Windows 8 új felülete leginkább az érintőkijelzős készülékeknek fekszik majd, ezeken a vezérlés a szokásos tapintásokkal és suhintásokkal teljesen természetszerű lesz, azonban az asztali számítógépek jellemzően nem rendelkeznek érintésérzékeny monitorral, és az esetek többségében nem lenne túl kényelmes, ezért a Logitech három olyan mutatóeszközt jelentet be, amelyek hidat képezhetnek a két világ között.


[+]

A Logitech Touchpad T650 nem szorul különösebb magyarázatra, ez egy olyan vezeték nélküli tapipad, amely több ujj egyidejű érintését is érzékeli, valamint a jól ismert gesztusokat is ismeri, és természetesen a látható gombok hiánya ellenére jobb és bal gombos klikkelés is megoldható vele. Beépített akkumulátora egy mellékelt USB kábelről tölthető, egyetlen töltéssel átlagos használat mellett egy hónapig bírja. A Touchpad T650 vételára 79 dollár.


[+]

A Logitech Zone Touch Mouse T400 már egészen hasonlít egy hagyományos egérre, fizikai gombokkal is bír, azonban a görgőt egy méretes érintésérzékeny sávra cserélték. Ezzel persze nem csak görgetni, de mindenféle Windows 8 varázslást is elkövethetünk, mint például a vízszintes és függőleges görgetés, az böngészőben előre-hátra lépdelés, de a hagyományos asztal és az új csempés felület kötött is egyetlen mozdulattal válthatunk. Egy szett elemmel akár 18 hónapig is bírja, és a többi friss eszközhöz hasonlóan a nano adóvevő egységgel 2,4 GHz-en kommunikál. Az oldalát ergonomikus, gumírozott bordázat szegélyezi, amely biztos fogát kölcsönöz az egérnek. A Touch Mouse T400-ért 49 dollárt kérnek.


[+]

A trió harmadik tagja, a Touch Mouse T620 sokaknak ismerős lehet, hiszen kívülről ugyanúgy néz ki, mint az oldal hasábjain már többször taglalt M600-as modell. A változás leginkább a Windows 8 képességekben keresendő, ez azonban a vételárban nem jelentkezik, a M600-hoz hasonlóan 69 dollárért kerül majd forgalomba. A fizikai gombokat maximálisan nélkülöző modell méretes érintőfelülete jelen esetben is mindenféle gesztust felismer, különlegességként talán a középen egy vagy két ujjal végzett dupla érintés említhető, amely rendre a Windows 8 csempéihez és a klasszikus asztalra repítenek minket. Mindhárom modell megjelenése napokon belül esedékes, az Egyesült Államokban és az európai piacokon egyaránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés