Logitech Touch Mouse M600 esztétikus hibrid egér

Az érintőkijelzők néhány röpke év alatt olyan szinten behálózták mindennapjainkat, hogy azok kezelése a legtöbb embernek már természetes, így nem csoda, hogy több neves gyártó is megpróbálta a klasszikus egereket a tapizás élményével felvértezni, mondván, hogy ha mindkét világból a jó tulajdonságokat gyúrják össze, abból csak valami jó születhet. Az első, mondhatni úttörő vállalkozó az Apple volt Magic Mouse egerével, majd ezen felbátorodva a Microsoft is megpróbálkozott a koncepcióval Touch Mouse név alatt. Ezek valóban azt nyújtják, amit ígértek, de a több évtizedes „klikkelő” beidegződés után azért finoman szólva is szokni kell egy ilyen eszköz használatát.


[+]

Ezek után nem meglepő, hogy az egyik legnagyobb és legismertebb perifériagyártó, a Logitech is szerencsét próbál az ötlettel, a frissen bejelentett Touch Mouse M600 pedig kifejezetten ígéretesnek hangzik. Már puszta megjelenése sem utolsó. Gömbölyded, szimmetrikus formája jobb- és balkezes felhasználók számára is kényelmes használatot biztosít. Orrának jelentős része érintésérzékeny, mely a kattintások mellett főleg az okostelefonokon és tableteken megszokott, folyékony görgetésre lett kihegyezve a minél komfortosabb böngészési élmény érdekében, de határozott pöccintéssel pillanatok alatt az oldal aljára vagy tetejére lehet navigálni.


[+]

Táplálása két darab, normál méretű (AA) ceruzaelemmel történik, melyekkel 6 hónapos üzemidő biztosított, azonban ha így túl nehéznek bizonyulna a jószág, akkor egyetlen elemmel is hajlandó működni, természetesen ilyenkor feleannyi ideig. Számítógéppel 2,4 GHz-en, a már jól megszokott Unifying vevőegységen keresztül kommunikál, mely összesen akár 6 kompatibilis eszközzel képes kapcsolatot tartani, ezzel értékes USB portokat felszabadítva. A mozgásokat természetesen fejlett lézeres szenzor követi, mely szinte bármilyen felületen precíz letapogatást végez.


[+]

A Logitech Touch Mouse M600 megjelenése még februárban esedékes, vételára 70 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés