Tavasszal már a Keychron is jegyezhet analóg kapcsolós billentyűzetet

Nem is akármilyet: teljesen fém ház, dupla gasket mount és egyéb DIY szegmensből merített részletek, 2,4 GHz-es rádióval megkoronázva.

Hamarosan megdőlni látszik a Wooting, a SteelSeries, a Corsair és a Razer uralma az analóg billentyűzetek szegmensében, ugyanis a Keychron is bejelentette, hogy piacra fog dobni egy efféle modellt, a tőlük megszokott körítéssel, plusz némi extrával.

A szóban forgó típus a Q1 HE nevet kapta, és a vállalat egy Kickstarter kampány keretei közt mérte fel rá az igényt, s mivel abból e hír megírásának pillanatában még 29 nap van hátra, de a kitűzött, 50 000 dolláros célt már most több, mint háromszorosával meghaladták, hamarosan számíthatunk a periféria érkeztére.

A CNC-zett 6063 alumíniumházas újdonság 75 százalékos kivitelben közeleg, és jobb felső sarkában egy konfigurálható, jól elkülönülő fokozatokkal operáló tárcsa nyert elhelyezést. A klaviatúra gyorscserés foglalataiban a Gateron 2.0-s, enyhén lubrikált (lineáris karakterisztikájú) mágneses kapcsolói csücsülnek majd, amelyek 40 gF-es kezdeti erőkifejtést kérnek a felhasználótól, és bottom outjukhoz 60 gF-nyi kraft szükséges.


[+]

E switch-ek aktuációs pontját 0,1-től egészen 3,9 mm-ig szabhatjuk meg 0,1 mm-es léptékekben, és amellett, hogy támogatják a Rapid Trigger funkciót, egyszerre két parancsot rendelhetünk hozzájuk a 4 mm-es billentyűút eltérő pontjain, ráadásul US ANSI kiosztás esetén OSA profilú, kettős fröccsöntéssel készített (nem átvilágított) PBT kupakok fognak megülni duplasínes száraikon. Természetesen az impozánsnak tűnő megoldás barátságot ápol a QMK programozhatósággal, így rendkívül jól "idomítható" személyünkhöz, és a gombonként címezhető, 22 effektes RGB LED-jei déli tájolásúak, ahogy azt kell.

[+]

Az acél plate-tel, továbbá csavaros stabilizátorokkal ellátott, dupla gasket mountos konstrukció minden bizonnyal nem lesz híján a flexnek, és burkolatának mélyén két rétegnyi csillapítás (egy a plate és a nyomtatott áramköri lap között, egy pedig legalul) igyekszik picit finomítani a gépelési érzetet, illetve akusztikát.


[+]

A dőlésszög – a Q szériánál bevett szokás szerint – fixált, míg a Hall-effektes kapcsolókon kívül a másik komoly fegyvertényt a háromeszközös Bluetooth 5.1 mellé befurakodó, 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolat implementálásában tisztelhetjük, ami azért is kiemelendő, mert ezzel eddig nem kokettált a cég! Az USB frissítési frekvencia az 1,8 méteres Type-C/Type-C kábellel – amelyhez valószínűleg jár majd egy Type-C/Type-A adapter – ugyancsak rendelkezésünkre fog állni, miközben a 4000 mAh-s akkumulátor energiatartalékait nagyjából 5 órás töltéssel regenerálhatjuk.


[+]

A feketében vagy fehérben választható, készre szerelve 1,735 kilogrammos jószág (nettó) 220 dollárért már előrendelhető a Kickstarteren, de (nettó) 200 dollárért lesz belőle barebone kit, akár ISO kiosztással is. A tartozékok a Keychronra jellemző szerszámokon felül néhány bónusz billentyűsapkában merülnek ki, amiket az Apple vasak gazdái fogadhatnak örömmel, csakúgy, ahogy a PC/Mac üzemmódok közt váltó, kétállású reteszkapcsolót a fedőlap felső peremén. A termék szállítása várhatóan tavasz elején, márciusban veszi kezdetét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés