Épkézlábnak tűnő, kompakt vezetékmentes billentyűzetet villantott a Corsair

Az amerikai cégnek jót tett a Drop beolvasztása, hiszen a friss modell akár a témában jobban elmélyedtek számára is szimpatikus lehet.

A Corsair egy kábelmentes, 75 százalékos kivitelű klaviatúrát dobott piacra, amelynek (öttűs) gyorscserés foglalataiban gyárilag kent, lineáris karakterisztikájú Corsair MLX Red kapcsolók (45 gF, 4/1,9 mm) tanyáznak, és a jobb felső sarkában egy iCUE szoftverben programozható fémtárcsa nyert elhelyezést.


[+]

A K65 Plus Wireless névre hallgató, 918 grammos újdonság hatféle kiosztással választható (US ANSI, UK ISO, DE ISO, ES ISO, Nordic ISO, FR ISO) és műanyag készülékháza két rétegnyi csillapítást rejt, míg nyomtatott áramköri lapja top mounttal rögzül, szivacsbetéttel kiegészített plate-jének anyaga pedig acél. A stabilizátorok csavarosak, de csak a pici szivacsdarabokkal tompított spacebar alattiakat lubrikálták (elég határozottan).


[+]

A négyprofilos belső memóriával megfejelt típus fényt át nem eresztő, mártásos technikával készített – ránézésre Cherry profilos – PBT kupakjai ezüstben, illetve kétféle szürkében feszítenek, és szívmelengető adalék, hogy a feliratozásuk jóval konszolidáltabb a megszokottnál, szóval a tervezők szakítottak a "gameres" dizájnnal. A vitorlás logót viselő escape balján egy telepek töltöttségi szintjéről tájékoztató LED indikátor állomásozik, ami a Bluetooth párosításakor kéken pislákol.

[+]

A fedélzeti, északi tájolású RGB természetesen gombonként címezhető, azonban a babrálásához nem muszáj felraknunk az iCUE applikációt (a makrózáshoz ellenben igen), ahogy a benyomható tárcsához sem, ha hangerőszabályzó helyett a világítás fényerejének módosítására, zoomolásra vagy épp függőleges görgetésre használnánk, amiért mindenképp jár a piros pont.

[+]

A célgéppel AES titkosítással történő kommunikáció alapértelmezésben 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 2,4 GHz-es rádióval valósul meg, ergo úgy fest, hogy az Axon processzort ezúttal hanyagolták. A deaktivált fénydiódákkal legfeljebb 266 órás, 4200 mAh-s akkumulátor feltankolásához vezetékes kapcsolatot is lehetővé tévő, 1,8 méteres (harisnyázott) USB Type-C/Type-A madzagot kapunk, és a felső peremen, a vevőegység tárolórekesze mellett egy kétállású reteszkapcsolóval válthatunk a Windows, valamint Mac üzemmódok között.


[+]

A dőlésszög összesen három szinten fixálható, és a 2 éves garanciával értékesítésre kerülő apparátust PC vagy Apple vason kívül PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, esetleg Xbox Series X és S konzolokkal ugyancsak nyúzhatjuk. A dobozból bónusz gyanánt egy 2 az 1-ben kapcsoló-/kupakszedő csipesz és egy tapsviharral kísért porvédő hullik az ölünkbe. Az extra funkciókat a szokásos metódussal, azaz az Fn+[gomb] kombinációkkal érhetjük el.


(forrás: randomfrankp @ YouTube) [+]

A vételár 160 euró, tehát a termék egyáltalán nem olcsó, viszont örömmel látjuk, hogy a Corsair csatlakozott a szigorúbb szemmel is egészen korrekt tasztatúrát jegyző mainstream gyártók sorába, az ASUS és a Razer mellé. Talán már csak a délre néző LED-eket és a QMK/VIA/Vial programozást áhítjuk (netán még a gasket mountot, meg a CNC-zet alumíniumot, bár ezek erősen szubjektív preferenciák), igaz, a vállalat centralizált szoftverplatformjának létezése az utóbbit valószínűleg örökre az álmok mezejére űzi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés