A tökély egy formája lehet a Logitech legújabb billentyűzete

A G915 TKL nyilván nem mindenki számára lesz maga a csoda, de a Lightspeed és BT – kiegészítve a kompakt mérettel és az alacsony profilú kapcsolókkal – igen ritka madárnak számít egy csomagban.

A professzionális teljesítmény útjába semmiféle akadályt sem görgető vezeték nélküli technológia, a Lightspeed zömében a Logitech egerek sajátja volt, de a gyártó billentyűzeteinek frontján is tiszteletét tette már. Sokunknak (akik jobbkezesek, és bal kezünkkel leginkább a WASD gombok környékén ténykedünk játék során) csak egy dolog hiányzott a képletből, az pedig a numerikus padot nélkülöző, úgynevezett tenkeyless (TKL) kivitel, ami lehetővé teszi, hogy kevésbé "terpesszünk" karjainkkal a puffogtatás közben, s ezáltal egy komfortosabb, természetesebb posztúrát vehessünk fel a képernyő előtt.


(forrás: Logitech) [+]

A svájci multi berkeiben is érezhették ezt a hiányt, ezért a tetszetős, de madzagos PRO X után elkészítették az alumínium fedőlapos G915 TKL-t, ami a sima G915 által kitaposott ösvényen jár, csupán a formátuma lett jóval kompaktabb.


(forrás: Logitech) [+]

A lebegő dizájnt követő, mechanikus újdonság alacsony profilú kapcsolókat kapott, és háromféle verzióból választhatunk: GL Linear, GL Tactile, illetve GL Clicky opciók vannak – ezek karakterisztika szempontjából nagyjából a Cherry MX Red, MX Brown és MX Blue switchek megfelelői. Szerencsére a kupakok nem teljesen laposak, lesz ISO enteres kiosztás, és a hangerőt szabályozó tekerőkapcsolóval kiegészült, dedikált médiavezérlők is megvannak, ahogy a gombonként címezhető Lightsync RGB világítás szintúgy.


(forrás: Logitech) [+]

A wireless dongle részére kialakítottak egy kis tárolórekeszt a periféria alján, de a legszebb az egészben, hogy a Bluetooth kapcsolat is támogatott, így a ketyerét egyszerre két géppel lehet felváltva használni, mindenféle macera nélkül – jár az a piros pont! A dőlésszög három szinten állítható, míg a belső memóriába két világítási, továbbá három makró profil menthető el.

Az akkumulátor az integrált fajtából származik, töltése a mellékelt USB/micro USB kábel segítségével történik, és a brosúra 40 órás játékidőt ígér maximális fényerő mellett, ami megsokszorozódik, ha leoltjuk a pilácsokat; a G PRO Wireless-szel, valamint a G603-mal szerzett tapasztalataink azt súgják, hogy ezt valamivel kevesebb fenntartással illő fogadnunk, mint amennyivel azt amúgy szoktuk. A(z éj)fekete leves igazából az ár, hiszen a GL Clicky variáns hívogató szavának ellent állni csak az segít nekünk, ugyanis a júniusban debütáló tasztatúrát nem kevesebb, mint 75 000 forintért fogják vesztegetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés