Itt Sony a7C, a legkisebb full frame MILC, amelybe IBIS is került

A japánok újdonsága a specifikációit tekintve az a7 III-hoz, a dizájn szempontjából viszont az a6600-hoz áll közelebb.

Hirdetés

A Sony bemutatta legújabb, a7C névre keresztelt tükör nélküli fényképezőgépét, amelynek az Alpha széria többi tagjához képest alacsonyabb ára ellenére egyáltalán nem kell szégyenkeznie specifikációk terén. A 124 x 71,1 x 59,7 mm kiterjedésű, mindössze 509 grammos, magnéziumötvözetből készült vázban egy 24 megapixeles felbontású, 5 tengelyen stabilizált, ISO 100 - 51 200 érzékenységű full frame érzékelő lapul, ezzel elnyerve a legkisebb, IBIS-t is tartalmazó full frame MILC címet.


[+]

Az élességállítást egy kontraszt- és fázisérzékelésen alapuló hibrid AF rendszer végzi, amely az arcok és szemek mellett állatokat is képes felismerni. Az újdonság sorozatképet 10 fps sebességgel képes lőni, míg videófelvétel terén a 4K30p a maximum, de a videós képességek közé tartozik még a FHD120p-s lassított felvétel, a HLG, S-Log és S-Gamut módok, illetve a mikrofon be- és fejhallgató kimenet.


[+]

Komponálni a hátsó, 3 hüvelykes, kihajtható és forgatható érintőkijelző, valamint a 0,39” képátlójú, 0,59-szeres nagyítással és 2,36 millió pixeles felbontással rendelkező OLED elektronikus kereső segítségével tudunk.


[+]

A rendszer tápellátása egy NP-FZT100 névre keresztelt akkumulátor feladata, amely akár 740 kép készítését teszi lehetővé, töltését pedig az adatátvitelre is használható USB 3.2 Type-C porton keresztül végezhetjük el. Ahogy az egy mai modern váztól elvárható, nem maradhattak ki a Wi-Fi és Bluetooth modulok sem, a rögzített anyagokat pedig egyetlen SDXC memóriakártyára tudjuk majd menteni.

A fekete és ezüst színekben elérhető Sony a7C várhatóan október végén kerül a boltok polcaira, 1799 dolláros áron, míg a szintén most bemutatott, 28-60 milliméteres, f4-5,6 fényerejű objektívvel csomagolt kitért 2099 dollárt kell fizetnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés