Hirdetés

A Sony minden puskaporát ellőtte az Alpha 1-ben

50 megapixeles fotók 30 fps sebességgel, 8K és 4K120p videomódok, 9,44 millió pixel felbontású, 240 Hz-es OLED kereső – ezek az új Alpha legnagyobb erősségei.

A Sony ma bemutatta az Alpha széria legújabb tagját, amelybe a gyártó legfejlettebb technológiái kerültek bele, ezért a neve szerényen csak Alpha 1 lett. Az új váz egy két Bionz XR processzorral támogatott, 50 megapixeles, természetesen full-frame méretű BSI szenzort kapott, amellyel akár 30 fps sebességgel is fotózhatunk, mindezt anélkül, hogy a 240 Hz-es, 9,44 millió pixeles OLED keresőben elsötétülne a kép az expozíciók alatt.


[+]

A bivalyerős hardver igen gyors képkiolvasást tesz lehetővé, ennek is köszönhető, hogy a rolling shutter effektus 1,5-szer kisebb, mint az A9 II esetében, a vakuszinkron sebessége pedig elektronikus zárral 1/200, vagy mechanikus zárral akár 1/400s is lehet. A szenzor 15 FÉ dinamikatartománnyal rendelkezik, maximális érzékenysége pedig ISO 32 000 (kiterjesztett módban ISO 102 400) lehet, míg az élességállításért egy másodpercenkénti 120-as mintavételezéssel dolgozó, 759 fókuszmezős, mesterséges intelligenciára épülő rendszer felel, amely az emberi mellett állati, akár egy madár szemének detektálására is képes.

Az Alpha 1 a fotózás mellett videózásban is igen erős, elérhető a 8K felbontás is, míg 4K esetében a 120p 10 bit 4:2:2 All-I jelenti a maximumot. A váz képes a 10 bit S-Log3 és HLG BT.2020 módokra is, továbbá bekerült az FX9 és FX6 cine kamerákból már ismerős S-Cinetone profil is, míg HDMI-n keresztül a 16 bites RAW felvétel is elérhető. A Sony külön figyelmet fordított a hőelvezetéssel kapcsolatos problémák javítására, állításuk szerint 8K vagy 4K60p videófelvétel közben akár 30 perc hosszúságú felvételek is készíthetők.

[+]

A hardveres repertoár részét képezi még az 5 tengelyes, 5,5 FÉ hatékonyságú IBIS, a magnéziumötvözetből készült váz időjárásálló szigetelése, a dupla (CFexpress Type-A és UHS-II SDXC) kártyafoglalat, a Gigabit Ethernet és USB 3.2 csatlakozó, valamint az IEEE 802.11ac-s 2x2 MIMO Wi-Fi modul.


[+]

A bemutatón külön kitértek a váz FTP szerverrel való kommunikációs képességére, valamint az 5G-s Xperia PRO mobillal való együttműködés lehetőségére, utóbbi az Alpha 1-gyel 4K-s monitorként és streaming platformként is használható. Sokaknak nagy öröm lehet az érintőképernyős vezérlés érdekében némiképp átszabott kezelőfelület, valamint az összesen 17 (fizikai és virtuális) konfigurálható gomb is, hiszen mit sem érne ez a specifikáció, ha csak nyűg lenne a váz használata.


[+]

A Sony Alpha 1 várhatóan márciusban kerül a boltok polcaira, potom 6500 dolláros, vagyis legalább 2 millió forintos árcédulával az oldalán.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés