Videóban is nagyot gurít a Sony A7 IV

A 33 megapixeles érzékelővel ellátott váz nem csak a fotósok álma lehet.

A Sony bejelentette, hogy év végén érkezik a 2018-as Sony A7 III utódja, az A7 IV-ben pedig az előd 24,2 megapixeles, full frame formátumú érzékelője helyett a gyártó új, 33 megapixeles felbontású, ISO 50 és 204 800 értékek között állítható érzékenységű BSI érzékelője lapul.

[+]

A szenzor a Sony BIONZ R képfeldolgozó egysége segíti a munkában, de a hardver része még az érzékelő 94%-át lefedő, 759 fáziskülönbség-érzékelésen alapuló fókuszmezővel dolgozó autófókusz rendszer is, amely mesterséges intelligenciával megtámogatva képes az arc- és szemérzékelésre nem csak emberek, de állatok (beleértve a madarakat is) esetében is.


[+]

A váz a JPEG és RAW formátumok mellett képes 10 bites HEIF állományok készítésére, míg mozgóképekből a 10 bites, 4:2:2 mintavételezésű 4K60p (1,5-szörös képkivágás mellett) anyagok jelentik a maximumot, akár 1 óra hosszú felvételeket eredményezve, az utómunkát pedig az S-Log3, S-Gamut3.Cone és S-Cinetone módok elérhetősége könnyíti meg. A videós képességek fejlesztése közé tartozik még a REC gomb felülre helyezése és a dedikált, fotó-videó módok közti váltásra szolgáló tárcsa, az elkészült anyagokat pedig UHS-II sebességű SDXC kártyák mellett akár CFexpress Type A tárolóra is menthetjük.

 

[+]

Az USB 3.2 Gen2 Type-C interfészen keresztül webkameraként is használható A7 IV-be öttengelyes képstabilizátor is került, amelynek hatékonysága a gyártó állítása szerint 5,5 FÉ. Komponálni az 1,03 millió képpontos, kihajtható és forgatható kijelző mellett a 3,68 millió képpontból álló, 120 Hz-es, OLED elektronikus kereső segítségével tudunk, de a Bluetooth és Wi-Fi modulok meglétének köszönhetően a távoli vezérlés is megoldható. A magnéziumötvözetből készült, időjárásálló szigeteléssel ellátott vázba szokás szerint cserélhető akkumulátor került, ami a CIPA mérések szerint 610 kép elkészítésére elegendő energiát képes tárolni.

A Sony új váza önmagában 2500 dollárt kóstál, míg a 28-70mm f3.5-5.6 OSS objektívvel egybecsomagolt kitért 2700 dollárt kell fizetni, a piacra kerülésre viszont egészen december végéig kell várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés