A Hyundai és a Sparkle is 3D-ben látja a világot - frissítve!

Lassan tényleg megvetik a lábukat a piacon a háromdimenziós kijelzők. A Hyundai azon kevés vállalat közé tartozik, amelyek már régebben is kísérleteztek valamilyen 3D-s technológiával. A gyártó a múlt év közepén mutatta be a W220S jelzésű monitort, mely a TriDef 3D technológiát alkalmazza, ami a mellékelt szemüvegben található polarizációs szűrő segítségével hozza létre a háromdimenziós képet. A cég most bemutatta a nagyobb, 24 hüvelykes képátlóval rendelkező W240S-t, amihez új verziójú TriDef szoftvert mellékelnek. Természetesen a legfrissebb programcsomagot a kistestvér is megkapja.

A Hyundai W240S a kisebb modell tulajdonságait többnyire átmentette, azaz a TN panelre épülő kijelző 160 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögekkel, 300 cd/m2-es fényerővel és 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik. A változásokat a megjelenítő méretének növelése indokolja, így a natív felbontás 1680x1050 pixelről 1920x1200 képpontra, az átlagos válaszidő pedig 5 ms-ról 6 ms-ra nőtt.

A DVI, D-Sub és HDMI bemenettel, valamit beépített sztereó hangrendszerrel rendelkező termék mellé a Hyundai természetesen szemüveget is mellékel. Azoknak sem kell búslakodniuk, akik már korábban megvették a W220S nevű monitort, a gyártó ugyanis igény esetén térítésmentesen elküldi a legújabb TriDef szoftvert, amivel az alábbi linken felsorolt játékok működnek.

A felújított Hyundai W220S monitorért 500, míg az új W240S változatért 1400 eurót kell fizetni.

A Sparkle sem hagyja ki a 3D-ben rejlő lehetőségeket, ugyanis a videokártyáiról elhíresült gyártó szinte az összes GeForce kártyájához ajándék 3D Vision discover szemüveget mellékel. A vállalat elmondása szerint az akcióban csak a GeForce 9400 és a 9500 széria nem vesz részt.

A 3D Vision discover az NVIDIA felsőkategóriás háromdimenziós megoldásának olcsóbb és kisebb tudású változata. A discover egy úgynevezett anaglif szemüveg, ami az eredeti 3D Vision koncepcióhoz képest gyengébb színeket és részletességet eredményez. A megoldás gyakorlatilag minden minimum DirectX 10-zel kompatibilis GeForce kártyával működik. A támogatott játékok listája az alábbi weboldalon található meg.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően az Sparkle tájékoztatott minket, hogy az eredeti sajtóközlemény hibásan jelent meg. A 3D Vision discover szemüveget valóban ingyen csomagolják az új GeForce termékekhez, de ez az akció csak a készlet erejéig érvényes. A vállalat elmondása szerint a „3D Vision and Power Pack Inside” matricát kell keresni a dobozon, ami megkülönbözteti a szemüveggel ellátott termékeket a hagyományos verziótól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés