Az NVIDIA tízezer 120 Hz-es monitort rendelt a Samsungtól

Az NVIDIA az elmúlt héten közölte, hogy a 2008-as esztendő utolsó negyedéve nagyságrendekkel gyengébb lett az előrejelzésekhez képest. A szebb jövő reményében a vállalat a CES keretében mutatta be megújult GeForce 3D Stereo technológiáját, melyhez a cégvezetés komoly reményeket fűz. A valós háromdimenziós élmény érzékeléséhez azonban 120 Hz-es függőleges frekvenciával rendelkező monitor szükséges. Az első ilyen LCD-t a Samsung mutatta be, a termék megjelenéséig viszont még két hónap van hátra. A zöldek ezt az időt nem szeretnék kivárni, így előrendelést adtak le a dél-koreai gyártónak a fentebb említett kijlzőre.

A kiszivárgott információk szerint az NVIDIA tízezer 2233RZ típusú monitort rendelt, melyeket a lehető leghamarabb szeretne a GeForce 3D Vision néven forgalmazott szemüvegekhez társítani. A csomag ára várhatóan 598 dollár lesz, mely a 199 dolláros szemüvegből és a 399 dolláros monitorból tevődik össze.

Az NVIDIA gyártópartnerei üdvözlik a vállalat új kezdeményezését, mivel a 3D Stereo technológia elterjedése segítheti a készleten ragadt GeForce GTX 200 szériás videokártyák eladását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés