Hirdetés

3D Vision támogatás az új Asus izomnotebookban

Az Asus az elmúlt hónapban mutatta be az Intel Calpella platformra épülő notebookjait, melyeknek most érkeznek a G51J szériába tartozó kistestvérei. A Republic of Gamers termékcsalád égisze alatt debütáló rendszerek között feltűnt egy igen érdekes modell is, ami a G51J-SZ028V típusjelzést kapta. A limitált példányszámban megjelenő notebook 3D Vision támogatással rendelkezik, így a LED-es háttérvilágítású, 15,6 hüvelykes kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciát alkalmaz. Ennek köszönhetően a mellékelt 3D-s szemüvegek használatával a gépezet valódi térhatást kínál a felhasználónak.


Forrás: TechConnect

A 395 x 277 x 44 mm-es mérettel és 3,5 kg-os tömeggel rendelkező gépezet a Clarksfield lapkára épülő Intel Core i7-720QM processzort dolgoztatja, mely 45 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, az órajele pedig 1,6 GHz. A DDR3 szabványra alapozó rendszermemória két darab 2 GB-os SO-DIMM modulból áll, míg a kijelző meghajtásáért egy 1 GB összkapacitású dedikált DDR3 memóriával felszerelt GeForce GTX 260M felel, mely támogatja a CUDA platformot, illetve a DirectX 10-es API-t. Sajnos az NVIDIA még nem készített sztereó drivert a mobil grafikus processzorokhoz, így a játékok alatt az USB-s adapteren feltölthető 3D-s szemüvegek egyelőre működésképtelenek. A jövőbeli támogatásról nem esett még szó, de az Asus minden bizonnyal gondoskodik majd a megfelelő eszközillesztőről.


Forrás: TechConnect

Az adatokat egy 640 vagy két 500 GB-os merevlemez tárolhatja, utóbbi esetben a RAID szolgáltatás is elérhető. Az optikai lemezek kezelését a beépített Blu-ray-olvasóra bízta a gyártó, a megfelelő üzemidőről pedig a hatcellás akkumulátor gondoskodik. A notebook kommunikációs lehetőségeit a Wi-Fi, a Bluetooth és a Gigabit Ethernet biztosítja, emellett a termék rendelkezik 2 megapixeles webkamerával, kártyaolvasóval, ExpressCard, eSATA és HDMI interfésszel, valamint egy Altec Lansing sztereó hangrendszerrel.


Forrás: TechConnect

A meglehetősen izmosra sikerült masina előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik, valamint elérhető az Express Gate instant-on OS. Utóbbi egy kisméretű és alapfunkciókat tartalmazó rendszer, mellyel gyorsan elérhető több internetes szolgáltatás is. A november végén debütáló erőgép ajánlott fogyasztói áráról sajnos nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés