Hamarosan érkezik a HTC új wireless VR headsetje, a Focus 3

Az újdonság a hétköznapi végfelhasználók helyett az autógyártókat, az egészségügyben vagy szimulációs tréningben utazó cégeket célozza.

Hirdetés

A HTC még májusban jelentette be legújabb vezetékmentes VR headsetjét, az aktív hűtéssel ellátott, 5K-s Vive Focus 3-at, ami egy 8 GB RAM-mal megtámogatott Qualcomm Snapdragon XR2 chipre épül, és két 2,88 hüvelykes LCD panelje szemenként 2448x2448-as felbontást szavatol. A látószöget 120 fokra növelték, az IPD-t (inter-pupillary distance, azaz a két pupilla középpontja közti távolság) 57 és 72 mm között szabályozhatjuk, míg a képfrissítési ráta 90 Hz, s ahogy azt egy vezeték nélküli megoldástól várnánk, a gyorsulásmérő és közelségmérő szenzoron, illetve a giroszkópon kívül négy kamera követi a mozgásunkat inside-out tracking keretében a külső érzékelők helyett. A 26,6 wattórás akkumulátor eltávolítható.


[+]

A fürge levételt egy gyorskioldó gomb segíti, így a bemutatótermekben és a különféle rendezvények alkalmával az érdeklődők könnyedén és egyszerűen átadhatják a szerkezetet a soron következő, kíváncsi embertársuknak. A 6DoF támogatású kontrollerek nagyjából 15 órás üzemidővel kecsegtetnek és integrált áramforrásaik USB Type-C-n keresztül tölthetők. Az audio rendszert is fejlesztették az elődmodellhez képest, s már akad audio privacy funkció, amely csökkenti (a hangszóróinkból) a külvilágba távozó zaj mértékét, miközben a két mikrofon megálljt parancsol a visszhangoknak. A termék már 1,5 x 1,5 méteres helyen is használatba vehető, de a gyártó 7 x 7 méteres placcot javasol a felhőtlen virtuális élménytúrához.


[+]

A hír igazi aktualitása, hogy az Európában 2 éves garanciával 1400 eurós árra pozicionált ketyere június 10-én előrendelhető státuszba kerül, s ha minden igaz, még a hónap végén megkezdődik a szállítása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés