Életre kelhet még a VR? Kipróbáltuk az új Half Life-ot az új HTC szetten

Nálunk járt HTC Vive Cosmos Elite egy villámteszt erejéig.

Hirdetés

HTC Vive Cosmos Elite

Az évekkel ezelőtt óriási hype közepette berobbant, újgenerációs virtuális valóság eszközök végül nem váltották meg a világot. Ennek számos oka van, amelyekről mi is részletesen írtunk már korábban, például a nehézkes kezelhetőség, az izoláció és a képminőséggel kapcsolatos problémák mind közrejátszottak abban, hogy miért is maradt el az átütő siker.


[+]

Ettől függetlenül vannak még cégek, amelyek látnak fantáziát a VR-ban (Virtual Reality). Közéjük tartozik a HTC, aki néhány éve úgy határozott, hogy komolyan ráfekszik erre a területre, és a szektor egyik meghatározó szereplőjévé vált. 2017-ben mi is kipróbáltuk Vive fantázianevű terméküket, amellyel azért akadtak problémáink. A cég is érezhette, hogy lehet még hova fejlődni, és azóta több újdonsággal is színre léptek. Egyik legforróbb termékük a Vive Cosmos Elite, melyet az idei év elején mutattak be, és amely már hazánkba is eljutott. A cég hazai képviseletének jóvoltából nagyon-nagyon rövid időre mi is kölcsönkaptunk egyet, hogy egy villámteszt keretein belül kipróbálhassuk. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy sikerült-e előrelépni, megoldani a problémákat, és hogy kinél válhat be egy ilyen eszköz.

Half Life: Alyx

Az 1998-as Half Life a maga idejében korszakalkotónak számított és óriási sikert aratott. Azóta több folytatás is megjelent hozzá, és nem túlzás azt állítani, hogy a szériának nagyon komoly rajongótábora alakult ki világszerte. A játékostábor 13 éve várt már egy újabb részre, és mindenki legnagyobb meglepetésére a fejlesztő Valve úgy határozott, hogy az új epizód kizárólag VR környezetben lesz játszható. Tehát itt van még egy cég, aki bízik abban, hogy a virtuális valóság életképes.

A Half Life: Alyx idén március közepén be is futott a várakozásoknak megfelelően, és több mint 300 000 darab fogyott belőle a mai napig, ami kiemelkedő eredmény ahhoz képest, hogy a használatához kompatibilis VR szett szükséges (Valve Index, HTC Vive család, Oculus Rift, Oculus Quest, Windows Mixed Reality). Nem túlzás azt állítani, hogy a Half Life: Alyxtól várták azt, hogy életet leheljen a virtuális valóságba, úgyhogy jelenleg ez a komplett VR univerzum talán legfontosabb programja. A Vive Cosmos Elite mellé is jár egy ingyenes példány, mi is kaptunk belőle, így értelemszerűen ennek segítségével teszteltük a HTC új virtuális valóság szettjét.

Tehát egy füst alatt arról is képet kaphattunk, hogy hol tart ma a VR játékfejlesztés, mire számíthatunk e téren a közeljövőben. Ez nyilván egy sarkalatos pont a technológia jövője szempontjából, hiszen persze a videók is nagyon látványosak, de azért alapvetően a játékokkal lehet eladni az ilyen típusú termékeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés