Megmutatta az új generációs VR élmény egyik alapját a Sony

A vállalat a második generációs headset leleplezésére új kontrollerekkel hangol.

A Sony már egy ideje készül a PlayStation VR megújítására, hiszen az új PlayStation 5 konzol megadja az ehhez szükséges erőt. A második generációs fejlesztésről azonban viszonylag keveset tudni, ugyanakkor a japán vállalat megmutatta az új kontrollert, pontosabban kontrollereket, hiszen mindkét kézbe kell egy-egy.

A bejelentésből kapásból kiderül, hogy az új VR headset kap kamerákat is, amivel követni tudja a kontrollerek helyzetét, utóbbiakba pedig beépítésre kerülnek a DualSense gamepadhez hasonló adaptív ravaszok, továbbá a haptikus visszajelzés sem fog hiányozni.


(forrás: Sony) [+]

Érdekes képesség lesz az ujjbegyek érzékelése, azaz a kontrollerek képesek lesznek arra, hogy a gombok lenyomása nélkül felismerjék azt, hogy a felhasználónak éppen mivel érintkezik a hüvelyk, mutató és gyűrűs ujja. Ezen túlmenően persze az analóg kar, illetve a tipikus gombok is elérhetők, amelyekkel az alapvető irányítási feladatokat lehet majd ellátni. A kontrollerek USB Type-C aljzattal érkeznek, ami a beépített akkumulátor töltésére szolgál.

Egyelőre a Sony több információt nem közöl, így nem lehet tudni, hogy mi lesz a bemutatott termékek, illetve konkrétan az új PlayStation VR neve, de láthatóan dolgoznak a debütáláson, így hamarosan kiderülhetnek a részletek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés