Az énidőt helyezi előtérbe a HTC az új Vive Flow headsettel

Az okostelefonnal párosítva működő Flow kis mérete miatt mindig ott lehet velünk, ha kicsit egyedül lennénk.

Fura előadást láthattunk tegnap a HTC-től, ugyanis legújabb, Vive Flow névre keresztelt VR headsetük bemutatásakor nem a technikai specifikációkon vagy a játékos képességeken volt a hangsúly, hisz az új modellt nem is a hardcore VR felhasználóknak szánják, hanem azoknak az átlagembereknek, akik rekreációs céllal néha kicsit eltűnnének a világ elől.


[+]

Ehhez rengeteg olyan alkalmazást és szolgáltatást biztosítanak, amelyek segítségével a szemüvegre hasonlító, fejet körülölelő pánt nélküli eszközt felvéve sorozatot vagy filmet nézhetünk a VR térben, meditálhatunk a természet hangjaira, vagy épp töprenghetünk az élet nagy dolgain egy virtuális autóban ülve, miközben a 66-os úton krúzolunk.


[+]

A 189 grammos headsetben dolgozó hardverről nem sokat árultak el, a termékoldal is mindössze a 4 GB memóriáról és a 64 GB-os belső tárhelyről tesz említést, illetve az is biztos, hogy Bluetooth és Wi-Fi modulok is a rendszer részét képezik. Előbbi az okostelefonnal történő párosításhoz szükséges, amit egyébként a rendszer touchpad-szerű vezérlőjeként is használhatunk, így nincs szükség kábeles csatlakoztatásra, egy USB Type-C csatlakozós powerbankot viszont mindenképp be kell szereznünk majd, beépített akkumulátor ugyanis nem került a szemüvegbe, ezzel is alacsonyan tartva a tömegét.


[+]

A Flow előlapján található, lencseszerű elemek kizárólag a látványt hivatottak javítani, a szemüvegen nem lehet átlátni, mögöttük viszont olyan érdekes dolgok lapulnak, mint az aktív hűtés ventilátora, illetve a két, egyenként 2,1” képátlójú, 1600x1600 pixel felbontású, 75 Hz-es kijelző, amelyek együttesen 100 fokos látószöget adnak.

A kijelzőkhöz szemeink felől egy-egy dioptriaállító tárcsa is tartozik, a kényelmet pedig a mágnesesen csatlakoztatható párnák biztosítják. A szemüveg beépített hangszórókkal és zajszűrős mikrofonokkal is rendelkezik, de a Bluetooth kapcsolatnak hála akár saját fülesünket is használhatjuk.

A HTC Vive Flow novembertől lesz megvásárolható, előrendeléseket azonban már most is fogad a cég, fizetésnél 569 eurót leszünk szívesek előkészíteni. Fontos megjegyezni, hogy a Vive Flow kizárólag Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal kompatibilis, de még ezen belül is vannak korlátozások, ugyanis valamilyen oknál fogva a Samsung Exynos processzorral szerelt eszközök nem fértek fel a kompatibilitási listára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés