Megmutatta új VR headset prototípusát a Sony

A 4K-s OLED mikrokijelzőkkel dolgozó fejlesztés rendkívüli előrelépésnek számít a célzott piacon.

Hirdetés

A Sony azon kevés cégek egyike, amely sikert tudott elkönyvelni a VR-piacon, köszönhetően a PlayStation VR kedvezőnek mondható fogadtatásának. Emiatt állandó kérdés, hogy mikor érkezik majd a PlayStation 5-höz tervezett VR headset, de egyelőre erről a vállalat még nem beszél, a nemrég lezajlott Sony Technology Day eseményen azonban bemutattak egy prototípust eszközt, amely pont a virtuális valóság szegmensébe hozna jelentős újításokat.

A vállalat kidolgozott egy olyan 4K-s OLED mikrokijelzőt, amely nemcsak jelentős felbontáselőnyt kínál a jelenlegi alternatívákhoz viszonyítva, hanem mindezt sokkal kisebb helyigénnyel biztosítja. Utóbbi miatt fejlettebb optikát is kell alkalmazni, de összességében a változások nagyon előnyösek, mivel a jelenlegi VR headseteknél kompaktabb alternatíva tervezhető, miközben a képességek javulnak.

Fontos, hogy a fenti fejlesztést nem feltétlenül érdemes a következő PlayStation VR-be beleképzelni, ugyanis a projektet inkább az ipari alkalmazások területére, illetve a szórakoztatóiparba szánja a Sony, nem is feltétlenül saját tervezésű headsetbe, vagyis más is igényelheti az új kijelzőt. Persze a képességeknek és a kompakt kivitelnek valószínűleg szó szerint meglesz az ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés