Teljes mozgáskövetést hoz a Vive-hoz a HTC

A VIVE Ultimate Tracker bázisállomás nélkül képes növelni a kevert valóságon belüli élményt.

A HTC bejelentette a VIVE Ultimate Tracker nevű újdonságát, amelyet alapvetően az önállóan működő, VIVE XR Elite és VIVE Focus 3 VR headsetekhez terveztek. A koncepció egy olyan konstrukció volt, amely bázisállomás nélkül képes lekövetni a felhasználó mozgását, így biztosítva a megfelelő élményt az egyes alkalmazások számára.

Egy VIVE Ultimate Tracker két darab, nagy látószögű kamerát rejt, amely képes belőni a saját pozícióját a térben, így kínálva fel a 6DoF mozgásérzékelés lehetőségét. A felhasználók maximum öt darab VIVE Ultimate Trackert rögzíthetnek magukra, kettőt a két lábra, kettőt a két kézre, illetve egyet a derékra. Az az adott program igényeitől függ, hogy végeredményben mennyi eszközre van szükség.

Az alacsony késleltetésű, 2,4 és 5 GHz-es Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikáló, tíz méteres hatótávú, 94 grammos, hét órás üzemidőt kínáló VIVE Ultimate Tracker szabványos, 1/4"-20 UNC rögzítést használ, továbbá rendelkezik egy pogo pin interfésszel, emellett a rendszer a HTC szerint később fogja az OpenXR-t, valamint a SteamVR-t is.

Egy VIVE Ultimate Tracker 229 dollár lesz, de a HTC idén több csomaggal próbálja kedvezőbbé tenni a meglévő és leendő VIVE ügyfelek számára az újdonság olcsóbb elérhetőségét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés