Házasítja a 3D-t és a Blu-ray-t a Panasonic

A Panasonic őrületes energiákat mozgat meg annak érdekében, hogy a kibontakozóban lévő 3D-piac meghatározó résztvevője legyen. Másokkal ellentétben, akik közül sokan óvatoskodva közelítenek a témához, a japán gyártó fejest ugrott a mély vízbe és egymás után jelenti be háromdimenziós képalkotással kapcsolatos újdonságait.

A január eleji CES-en a cég bemutatta végfelhasználóknak szánt 3D Viera tévéit, illetve egy profiknak tervezett 3D Full HD kamerát. Most pedig arról számoltak be, hogy hivatalosan is megnyitotta kapuit és megkezdte működését az Advanced Authoring Center névre hallgató fejlesztési központjuk, amely a Blu-ray technológia és a háromdimenziós tartalmak összeházasításán fáradozik. A központ szerves részét képezi majd a vállalat egyik legnagyobb fejlesztési egységének, a Panasonic Hollywood Laboratorynak. Tehát Japánban komolyan gondolják, hogy a Blu-ray alkalmas lehet arra, hogy még évekig meghatározó forrásként funkcionáljon. A vállalat közleménye szerint az Advanced Authoring Center szorosan együttműködik majd a Blu-ray Disc Associationnel, hogy a lehető leghatékonyabban összehangolhassák a fejlesztéseket. A fejlesztési központ elméletileg többek között a hollywoodi stúdiók és filmes szakemberek, rendezők, producerek számára kínálja a Blu-ray 3D képfeldolgozást, interaktív alkalmazásokkal és tanúsítási szolgáltatásokkal kiegészítve, amelyek összessége lehetővé teszi, hogy az idei évben már 3D Blu-ray lemezek kerüljenek kereskedelmi forgalomba.

Jeannine Patton, a fejlesztőközpont vezetője elmondta, hogy a laboratórium a szórakoztatóipar fellegvárában található. Hozzátette, büszkék arra, hogy ők szolgáltathatják az iparág első átfogó Blu-ray 3D kódolású rendszerét. Kifejtette, hogy a háromdimenziós Blu-ray technológia és a tartalmak olyan izgalmas lehetőséget kínálnak, amelynek köszönhetően az eljárásnak helye van a szórakoztatóelektronikai iparágban. Azt sem felejtette el megemlíteni, hogy hatalmas segítséget jelentett számukra, hogy a térhatású technológiák fejlesztésében már a legelső időszaktól fogva részt vesznek, ami számos előnyt biztosít, és ami végül lehetővé tette, hogy mostanra komplex megoldásokat kínálhassanak ebben a szegmensben is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés