Online tartalmak a Blu-ray-lejátszón

Egy szimpla Blu-ray-lejátszó évekkel ezelőtt még nagy durranásnak számított, ám ez ma már kevés az üdvösséghez és a piaci sikerhez. Így az e területen meghatározó gyártók próbálják termékeiket olyan plusz szolgáltatásokkal felturbózni, amelyek elnyerhetik a vásárlók szimpátiáját. Az LG is erre az útra lépett a BD570-el, hiszen Wi-Fi kapcsolaton keresztül a CIFS (Common Internet File System), illetve a DLNA (Digital Living Network Alliance) szabványnak köszönhetően egyszerűen összeköthető az eljárásokat támogató eszközökkel, így például egy viszonylag modern számítógéppel.

A készülék akkor is lehetővé teszi a DivX és az MKV anyagok lejátszását, ha a forrás egy külső merevlemez vagy egy pendrive. Képes a normál DVD filmek felskálázására 1080p felbontásig, bár ez egy ilyen kategóriájú készülék esetében már-már alapkövetelmény.

A vezeték nélküli internetkapcsolat révén a BD570 lejátszóval a YouTube vagy a Picasa tartalmai a számítógép képernyője helyett nagyméretű HD tévén jeleníthetők meg. A készülék – kibővítve a hagyományos Blu-ray lemezek lehetőségeit – további webes tartalmakat is kínál a BD Live 2.0 szolgáltatás révén, valamint hozzáférést biztosít például az Accuweather helyi és globális időjárási előrejelzéseihez is. A BD570-ben állítólag elsőként érhető el a Gracenote MusicID-Stream névre hallgató szolgáltatás, amely egyetlen gombnyomásra ad olyan információkat egy filmben hallható zenéről, hogy ki az előadó és mi a dal címe.

A készenléti állapotban 0,09 wattot fogyasztó termék elméletileg már ebben a hónapban kapható lesz, körülbelül 65 000 forintba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés