Három gyors Wi-Fi eszközt dobott piacra az SMC

Az SMC termékpalettáján eddig is szerepeltek az IEEE 802.11n szabvány tervezetének megfelelő, legfeljebb 300 Mbps sebességű rádiós kapcsolatot biztosító hálózati eszközök, a gyártó azonban e hónapban három új modellel gyarapította választékát.

A Barricade N Wireless Gigabit Broadband Router (SMCWGBR14-N) újdonsága, hogy nemcsak vezeték nélküli interfészén kínál az eddigieknél gyorsabb adatátvitelt, hanem a WAN-oldali és a négy LAN-oldali Ethernet portja is képes 10 és 100 Mbps mellett 1000 Mbps sebességre. A Wi-Fi repertoárban – akárcsak a másik két SMC-újdonság esetében – a 802.11b/g szabványok mellett a 802.11n tervezet aktuális, 2.0-s verzióját találjuk. A három antenna is jelzi, hogy az új protokoll egyik alapja a nem pusztán nagyobb tempót, de jobb lefedettséget, tágabb hatósugarat ígérő MIMO technológia, vagyis többutas jelátvitel. Szolgáltatások és biztonsági funkciók tekintetében a kategória mai átlagánál valamivel többet kapunk, hiszen az SPI tűzfal, a különféle (köztük játékokra is külön definiálható) filterek, a WEP, WPA, WPA2 titkosítás mellett a Wireless Distribution System (WDS) rendszer támogatását, alapszintű QoS szolgáltatást, egy a biztonsági beállításokat megkönnyítő funkciót (Wi-Fi Protected Setup, WPS), valamint beépített USB 2.0 nyomtatószervert találunk a listán.


SMCWGBR14-N és SMCWEB-N

Az EZ Connect N Wireless Access Point/Ethernet Client (SMCWEB-N) neve is mutatja, hogy kétfunkciós készülékről van szó. Vezeték nélküli állomások használhatják hozzáférési pontként, míg kliens üzemmódban egy PC, játékkonzol, hálózati tárolóegység vagy más eszköz számára biztosít rádiós összeköttetést. Az SMCWEB-N négy Fast Ethernet porttal rendelkezik, ismeri a WEP, WPA, WPA2 titkosításokat, a biztonsági beállítást itt is a WPS segíti, míg hozzáférési pontok vezeték nélküli összeköttetésére a WDS ad módot.

A kliensoldali választékot gazdagítja az EZ Connect N Wireless USB 2.0 Adapter (SMCWUSB-N), amely egyszerű megoldás akár notebookok, akár asztali számítógépek WLAN-ba kapcsolásához. Természetesen ebből sem hiányozhat a fentebb is említett titkosítási algoritmusok kezelése, és konfigurációt megkönnyítő WPS funkció. Az SMC európai képviseletétől kapott információ szerint az új termékek ajánlott ára rendre 155, 117, illetve 63 euró, bár ez országonként némileg eltérő lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés