IP-alapú hangátvitel SMC eszközökkel

Az SMC e hónapban dobta piacra új, IP-alapú telefonálást lehetővé tevő eszközeit. Az SMCPBX10 jelű telefonközpont (IP-PBX) az IP-alapú és a hagyományos kommunikációs csatornák összekapcsolását biztosítja, emellett olyan integrált funkciókkal szolgál, mint a faxszerver, az üzenetrögzítő, a konferenciakapcsolások vagy az Interactive Voice Response gyűjtőnéven ismert szolgáltatások. A LAN oldalon négy, a WAN felé egy Fast Ethernet porttal rendelkezik, így DSL- vagy kábelmodemre is rákapcsolható. Hagyományos (PSTN) telefonhálózathoz két vonalon keresztül tud csatlakozni, emellett két analóg telefonkészülék számára kínál közvetlen csatlakozási lehetőséget. Hangüzenetek tárolására egy 256 MB-os memória szolgál, amely külső USB-s eszközök révén tovább bővíthető.

Akárcsak az IP-PBX, a gyártó új telefonkészülékei is SIP (RFC 2543 és RFC 3261) protokollt használnak a hívások vezérléséhez, emellett többféle hangtömörítési eljárást (G.711, G.723, G.726 és G.729A/B) is támogatnak. Az SMCDSP-200, illetve -205 jelű asztali eszközök két Fast Ethernet porttal bírnak; az egyik az IP-PBX felé is utat nyitó LAN-kapcsolat, a másikra pedig egy PC köthető, így egy munkahelyen elég egy fali csatlakozó kialakítása. A 200-as áramellátása a PoE-nek köszönhetően ugyancsak a hálózati kábelen keresztül oldható meg. A telefonok támogatják a címfordítást (NAT), és a rájuk kapcsolt számítógépet beépített DHCP-szerverük révén maguk látják el IP címmel. A telefonok rendelkezésre bocsátják a megszokott szolgáltatásokat, mint amilyen a hívásátirányítás, -várakoztatás vagy a kihangosítás.

Ugyancsak SIP-es, ám az előbbiekkel ellentétben hordozható az SMCWSP-100 telefon. A 802.11b/g szabványokkal kompatibilis készülék több profilt képes eltárolni, így a legközelebbi hozzáférési ponthoz bejelentkezve a megfelelő átjárón keresztül akár internetes, akár hagyományos telefonbeszélgetésekhez alkalmas. Kezelését 1,8 hüvelykes színes kijelző könnyíti meg.

Az SMCPBX10 1017 eurós, a SMCDSP-205 desktop telefon 115 eurós, a SMCWSP-100 vezeték nélküli SIP telefon pedig 200 eurós áron már áprilistól megvásárolható. A PoE táplálású SMCDSP-200 desktop a gyártó ígérete szerint hamarosan szintén elérhető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés