Harmadik dimenzióba vált a PlayStation 3

A Sony elérhetővé tette PlayStation 3 várva-várt 3.30-as frimware frissítését, mely előkészíti a terepet a konzol 3D-s szolgáltatásaihoz. A japán vállalat természetesen érdekelt a 3D-s televíziók piacán, sőt már le is leplezték kínálatukat. Ennek megfelelően a PlayStation 3 3D-s képességekkel való felruházása nem volt kérdés, hiszen a multimédiás erőgép nemcsak a játékok futtatásában, hanem a Blu-ray vagy DVD médiák lejátszásában is hasznosítható.

Hirdetés

A rendszer 3D-s filmeket csak később fogja kezelni, de a játékprogramok szempontjából már kihasználható az új funkció. A Sony elmondása szerint a 3D Gaming néven emlegetett újításhoz hamarosan tartalom is érkezik a WipEout HD, a Super Stardust HD és a PAIN személyében, amit egy MotorStorm: Pacific Rifthez készülő 3D-s pálya egészít majd ki. A játékok megjelenése egybeesik a vállalat 3D-s televízióinak júniusi startjával, és ez nem véletlen, ugyanis a Sony az előbb említett programokat ajándékba adja a 3D-s tévékhez.

Persze kérdéses, hogy a jövőben mennyi tartalom készül el 3D-ben a PlayStation 3-hoz. A fejlesztők vegyes érzésekkel fogadták a Sony ötletét, hiszen a 3D-s hatás szimulálásához két nézőpont alapján kell leképezni a jelenetet, ami természetesen extra terhelést ró az amúgy is nehezen hasznosítható erőforrásokra. Ebből következik, hogy további optimalizálásra lehet szükség, amire a legtöbb stúdiónak se ideje, se kapacitása. Szerencsére a Sony számos exkluzív címet birtokol, amelyek esetében van esély a 3D-re felkészített verzió elkészítésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés