Könnyebb lett a PlayStation 3 Slim

A PlayStation 3 Slim az elmúlt év nyarán mutatkozott be, és meglehetősen komoly változást jelentett az eredeti, „dagadt” verzióhoz képest. A CECH-2000A típusjelzésű masina nemcsak a méret és a tömeg viszonylatában fogyott le, hanem az energiaigénye is jelentősen visszaesett. A fejlesztések persze nem álltak le, hiszen az iSuppli korábbi elemzése szerint a vékonyabb verzió gyártása is veszteséges volt. Az egyik legdrágább komponensnek számított az NVIDIA RSX kódnevű grafikus processzora, ami a 65 nm-es technológiával készült egészen mostanáig.

Külsőre semmi változás
Külsőre semmi változás

A CECH-2100A jelzésű modell már a 40 nm-es gyártósorokról legördülő lapkát tartalmazza, aminek az előállítási költsége alacsonyabb, így tovább spórolhat a teljes gép árán a Sony. A csíkszélesség csökkentése természetesen a fogyasztásra is jó hatással van. A rendszermemória kiépítése is változott, hiszen a 4 darab 512 megabites XDR lapkát a vállalat 2 darab 1 gigabites chippel váltotta fel. Ez a lépés szintén csökkenti a gyártási költségeket.


Az új modell alaplapja (forrás: pocketnews) [+]

Az új modell fogyasztása a változások hatására átlagosan 10-15 wattal redukálódott, így az eddig alkalmazott hűtést is modernizálni lehetet. A módosítás az eredeti PlayStation 3 Slim 3,2 kg-os tömegét 3 kg-ra csökkentette. Természetesen a konzol teljesítménye nem változott, hiszen fix hardverről beszélünk.

AZ új PlayStation 3 Slim Japánban már kapható, de arról semmi információ, hogy a világ más tájain mikor bukkan fel a masina. Várhatóan fokozatos lesz a váltás, és túlzottan nagy hírverés sem lesz körülötte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés